Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud u Strassbourgu

Hrvatski Bonnie i Clyde osuđeni bez dokaza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bračni par iz Bibinja, Meri i Zlatko Lisica, koji su po uzoru na američki par prozvani Bonnie i Clyde, u zatvoru su zbog oružane pljačke dva i pol milijuna kuna iz Dalmatinske banke proveli ukupno 11 godina.

Sud za ljudska prava u Strasbourgu nedavno je procijenio da nisu imali fer suđenje, to jest da postoji mogućnost da su dokazi podmetnuti. Oni sada razmišljaju o zahtjevu za ponavljanje postupka. Prema procjeni suda za ljudska prava u Strasbourgu protiv Zlatka i Meri Lisice nije podastrijet nijedan pravovaljani dokaz da su presreli i opljačkali vozilo Dalmatinske banke. Iz njega uzeli dva i pol milijuna kuna, zbog čega su u zatvoru proveli 6,5 odnosno 4 godine i deset mjeseci. Ključni dokaz brava automobila kojim je počinjena pljačka pronađen u drugom automobilu Zlatka Lisice izuzet je i predstavljen sudu bez ikakvog naloga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odvjetnik sve demantira Španjolska policija uhitila osam osoba s hrvatskim i talijanskim dokumentima, tvrde da su podvaljivali lažne eure Huanito Luksetić osuđen na dvije godine zatvora (Foto; Dnevnik.hr) - 1 ubojstvo vs. marihuana Otkrivamo zašto je Smiljana Srnec privedena bez lisica, a Huanito Luksetić je bio vezan

'načelnik zadarske policije Edi Rogić mislio je da je David Copperfield. No sud u Strasbourgu pokazao je da nije dobar čarobnjak', rekao nam je Zlatko Lisica. Kaže, nevin je odležao 6,5 godina zatvora, a supruga Meri koja čeka njihovo treće dijete gotovo pet godina. Odvjetnik bračnog para tvrdi kako će najvjerojatnije zatražiti ponavljanje kaznenog postupka. Teorija kaže da bi presuda za Lisice mogla biti oslobađajuća.

'Sudeći po povredi prava, najvjerojatnije ću zatražiti obnavljanje postupka', ističe Andrej Korljan, odvjetnik bračnog para Lisica. I ako nova presuda Lisice uistinu oslobodi svake krivnje, nadmudreno će biti hrvatsko pravosuđe. Sud za ljudska prava smatra kako su osuđeni na temelju indicija. 11 godina u zatvoru proveli su, a da im se ništa nije dokazalo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene