Hrvatska kreativnost i pamet još jednom je dobila potvrdu, i to ni manje ni više nego u Hollywoodu. Projekt od jedanaest ljudi, animirani film ''Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa'' kandidat je za Oscarovu nominaciju. Hvale ga i ugledni svjetski časopisi.


Film ''Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa'' domaćeg autora u utrci je za nominaciju za Oscara.

Vezani članci Oscar Sve je spremno za najiščekivaniju noć u godini, tko će otići kući sa zlatnim kipićem u rukama? Viola Davis Nominirana je za Oscara za film u kojem se pojavljuje manje od osam minuta, a sada se ponovno upisala u povijest

"U početku je bilo prilično nevjerojatno, pogotovo kad su svi počeli zvati. To je bilo nešto što nadilazi moje dotadašnje iskustvo“, priča Dalibor Barić, redatelj filma.

Film "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" spoj je eksperimentalnog i animiranog filma s elementima fantastike.

"Radi se o dvoje bjegunaca koji bježe nezadovoljni sustavom, bježe i pred policijom", dodaje Barić.

Glas u filmu dala je glumica Ana Vilenica, oduševljena sretnim vijestima.

"Žao mi je da imam masku da se ne vidi moj osmijeh ispod ove maske. Prva reakcija kad sam saznala bio mi je smijeh. Jednostavno nevjerojatan i lijep osjećaj", kaže glumica Ana Vilenica.

Radikalno, apstraktno, drugačije, emotivno - to su samo neki od epiteta kojima su ovaj film hvalili kritičari. Šanse mu daju i veliki časopisi, među ostalima Variety i LA Times.

"Imali smo veliku festivalsku listu i onda sam ja to registrirao na Oscarima, dali su nam mandat da se prijavimo u roku od nekoliko minuta i oni su samo rekli da pošaljemo tristo DVD-ova, to je već bilo u 11. mjesecu. DVD-ovi služe za glasanje, oni ih šalju poštom svojim članovima koji su u deviziji animacije", govori Ivan Katić, producent filma.

Film je u utrci za nominaciju za najbolji dugometražni animirani film, a razmatra se i za jače kategorije. Hoće li ''Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa'' dobiti nominaciju - znat će se u iduća dva tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr