Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlijevanje otrovne tekućine

Nakon ekološke katastrofe u BiH uzeti uzorci iz Save, stanovnici obližnjeg sela: "Ne bojimo se, nema nikakve psihoze"

Uzimanje uzorka iz rijeke Save (Foto: Dnevnik.hr)
Uzimanje uzorka iz rijeke Save (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Uzimanje uzorka iz rijeke Save (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije temeljem naloga Hrvatskih voda obavio je uzorkovanje vode rijeke Save uzvodno i nizvodno od utoka rijeke Bosne u rijeku Savu te će o rezultatima "pravovremeno obavijestiti javnost".

Podsjetimo, Velike količine otrovne tekućine u petak su se izlile u rijeku Spreču iz odlagališta Tvornice sode kod Lukavca nedaleko od Tuzle. Strahuje se kako bi otrovne količine mogle preko rijeke Bosne dospijeti i do Save, upozorili su u subotu stručnjaci iz Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Istjecanje iz tvorničkog bazena zaustavljeno je, a iz službe Hrvatskih voda poručuju kako službe na terenu nadziru mjesto potencijalnog onečišćenja, upućuju zahtjev ovlaštenom laboratoriju za obavljanjem analize vode te o dobivenim informacijama obavještavaju vodopravnu inspekciju koja odlučuje o eventualnom stupnju ugroženosti te daljnjem postupanju. Također razmjenjuju podatke i s Glavnim međunarodnim centrom za uzbunjivanje u Bosni i Hercegovini.

"Prema posljednjim informacijama koje su dobivene od Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Bosni i Hercegovini putem Glavnog međunarodnog centra za uzbunjivanje u Republici Hrvatskoj, nastalo onečišćenje rijeke Spreče je minimalizirano te su vrijednosti izmjerenih pokazatelja u vodi unutar dopuštenih granica", poručuju iz Hrvatskih voda.

Stanovnici Slavonskog Šamca koji je smješten uz samu rijeku Savu, poručuju kako se ne boje onečišćenja.

"Ne bojimo se, nismo primijetili nikakav strh niti psihozu. Ljudi rade i žive svoje živote", kaže Marija Tomljenović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene