Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U svijetu se hrvatski turizam reklamira pod sloganom 'Mediteran kakav je nekad bio', a glavni adut je čisto more, što potvrđuju i stalne analize, ali i više od 100 plavih zastava diljem Jadrana.


Plaža Banja, jedna od najljepših gradskih plaža na svijetu, po običaju prepuna. Po noći zabava, a po danu odmor na sitnim žalima. Na plaži se stoji satima.

Vezani članci Turisti Odlične vijesti za hrvatski turizam: Premašen je ukupan broj noćenja iz cijele 2020. godine Ronjenje može biti opasno Opasnosti koje skrivaju morske dubine: Iskusni ronilac otkriva koja su tri osnovna pravila za sve koji žele uživati u ronjenju

>> Turizam bi trebao donijeti zaradu jednaku prošlogodišnjoj

'Ovdje sam duže od 3 sata, više nego dovoljno, ja sam Britanac i imam svijetlu put', rekao je Michael, turist iz Engleske. 'Ovdje sam cijelo posljepodne, plivam, zabavljam se i sunčam', dodala je Choi, turistkinja iz Južne Koreje.

I dok plivači bezbrižno uživaju, organi reda paze na njihovu sigurnost. Policijki helikopter kontrolirao je tko glisira akvatorijem ispred dubrovačkih plaža, a kako bi kupači i u moru bili potpuno sigurni, pazi Zavod za javno zdravstvo, koji konstano provjerava kvalitetu mora svih plaža najjužnije županije. I rezultati su odlični, od 106 plaža na 101 ima zastavicu. More je izvrsne kvalitete. To i bez stručne analize potvrđuju sami kupači.

'More je predivno, obožavam ovo mjesto i sigurno se vraćam', kazao je Yuri, turist iz Ukrajine. 'More je vrlo čisto. Malo je hladnije, ali je to dobro, jer je vani vrlo vruće', rekla je Sam iz SAD-a.

Čistoću mora potvrđuju i plave zastave. Na plažama hrvatskog juga ukupno je podignuto 6 zastava kvalitete i čistoće mora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.