Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostojić optimističan

Turizam bi trebao donijeti zaradu jednaku prošlogodišnjoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski turizam ove bi godine trebao ponoviti lanjske rezultate u dolascima i noćenjima, dok bi zarada trebala biti nešto veća.

Naglasio je to ministar turizma Veljko Ostojić, koji je posjetio Šibenik. Obišao je i jedan od rijetkih tematskih hotela na Jadranu, koji je izgledom i sadržajima namijenjen djeci. 'Značajan porast, tvrdi Ostojić, 'neće biti moguć bez ulaganja u nove i atraktivne smještajne kapacitete, pri čemu je naglasak stavljen upravo na hotelski sektor'.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Vrućine - 11 Hrvatska među najposjećenijima Turističke brojke cvjetaju, ali nije sve tako savršeno: "To je problem s kojim se moramo suočiti u budućnosti"

>> Nautički turizam - biznis o kojem Hrvatska treba još puno učiti!

'14 posto ukupnih kapaciteta u hotelskim jedinicama u Hrvatskoj je premalo ukoliko želimo dizati kvalitetu. Bez značajnije promjene postojeće strukture smještajnih kapaciteta mi ćemo teško napraviti taj, reko bih, nužno potreban iskorak', rekao je ministar Ostojić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene