Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za 5,5 milijuna eura

Sin nekad moćnog trgovca oružjem kupio posrnulu tvornicu eksploziva u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posrnulu tvornicu eksploziva Vitezit iz Viteza u središnjoj Bosni po cijeni od 5,5 milijuna eura kupila je kompanija iz Hrvatske, objavili su iz tvrtke, dok lokalni mediji navode kako se radi o WDG prometu iz Zagreba, čiji je vlasnik Matias Zubak.

Stečajna upraviteljica Vitezita Bahrina Huseinbegović izjavila je kako je jedna kompanija iz Hrvatske kupila imovinu Vitezita na javnoj prodaji koja je održana u sudu u Travniku. Odbila je pritom otkriti o kojoj se kompaniji radi.

Ranije je bio objavljen međunarodni natječaj za prodaju tvornice na kojemu je najbolja ponuda bila one hrvatske kompanije. 

Prema navodima portala Viteski, imovinu Vitezita, koja je procijenjena na 5,5 milijuna eura, kupila je kompanija WDG promet, čiji je vlasnik Matias Zubak, sin trgovca oružjem Zvonka Zubaka.

Kompanija Zubaka starijeg prošle je godine također proglašena pobjednikom natječaja za kupovinu Vitezita, no na kraju nije uplatila predviđeni novac.

Pročitajte i ovo Njemačka policija u Bad Lobensteinu izvršila akciju uhićenja osoba koje se sumnjiči za organiziranje državnog udara Oženjen Hrvaticom Jedan od njemačkih pučista živio je u Hrvatskoj? Ovdje su nabavljali oružje za likvidacije političkih protivnika

Kompanija koja je sada ponovno potvrdila spremnost kupiti Vitezit već je, kako se doznaje, uplatila polog od 10 posto, dok bi ostatak trebala uplatiti u sljedećih 15 dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVE SLUŽBE NA TERENU Eksplozija u tvornici oružja u Bugarskoj: Poginula jedna osoba, dvije se vode kao nestale

Poslovni kompleks Vitezit izgrađen je 1950. u sklopu vojne namjenske industrije bivše Jugoslavije. U toj su se kompaniji proizvodile razne vrste eksploziva - nitrogloicerin, plastični eksploziv, a unutar kompleksa hrvatska kompanija postala je vlasnikom ispitnoga poligona, strojeva i pogona, skladišta te drugih prostorija posrnulog Vitezita.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene