15 srednjoškolaca zagrebačke 15. gimnazije iza sebe je ostavilo - velesile. Među njima i Amerikance.


U domovinu su donijeli 3 medalje od kojih su dvije zlatne. Iako još nisu završili srednju školu, mnogi im predviđaju blistave svjetske karijere. S pravom ih možemo zvati informatičkim genijalcima, jer su se iz Amerike vratili s izvrsnim rezultatima.

Vezani članci Ministrica Blaženka Divjak želi ograničiti opravdavanje sati putem ispričnica (Foto: Dnevnik.hr) Kad roditelji lažu za svoju djecu: Ministrica želi ograničiti broj ispričnica, liječnici se bune - ''Taj se problem ne rješava u ordinacijama'' Blaženka Divjak (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Broj roditeljskih ispričnica u školi mogao bi se ograničiti

'Vratili smo se s dva prva mjesta juniori i seniori i četvrto intermidija grupa', rekao je Nikola Dmitrović, profesor matematike i informatike. Sudjelovali su na sveameričkom natjecanju u programiranju i to u nimalo lakoj konkurenciji.

'Sve je bilo gotovo u jednom danu i bilo je prilično napeto, jer je druga ekipa imala čak samo jedan bod manje od nas', rekao je Ivan Stjepanovič, učenik 1. razreda XV. gimnazija.

Upisi u srednju: Povećan broj bodova za natjecanja u znanju

'Super iskustvo, drago mi je što smo predstavljali školu i drago mi je što smo osvojili prvo mjesto, tu se vidi trud i da isplatilo se', kaže Luka Barišić, učenik 4. razreda XV. gimnazije.

Budućnost učenika koji izlaze iz ove škole - nije upitna. 'Njihovi prethodnici sada rade u Facebooku, Googleu, imaju samostalne tvrtke, a vjerujem da će i ovi krenuti njihovim stopama', rekao je Dmitrović. Ali, i ostati u Hrvatskoj, jer oni su naša budućnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook