Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska investicijska banka dala je Hrvatskoj 800 milijuna eura kredita potrebnih posebno privatnom sektoru da se pokrene i počne s investicijama koje će donijeti rast.


Hrvatska je od europske investicijske banke dobila 800 milijuna eura kredita kojima će se preko HBOR-a pomoći malom gospodarstvu. Sporazum su potpisali vodeći ljudi Europske investicijske banke i HABOR-a.

Linić: Opoziciji se uvijek žuri da preuzme vlast

Vezani članci Slika nije dostupna Leko: Neka o Šegonu odluči Povjerenstvo za sukob interesa Slika nije dostupna Maras o Šegonu: Izvrsno, gospodin Linić se uvijek bori za transparentnost

'Misilm da se ta klima polako mijenja i da oporavak privatnih investicija slijedi sa ukupnim oporavkom gospodarstva, prije svega oporavkom izvoza, a neke naznake tome vidimo', rekao je podpredsjednik vlade Branko Grčić.

Taj je novac potreban posebno privatnom sektoru da se pokrene i počne s investicijama koje će donijeti rast. U Središnjoj banci govorilo se o investicijama i kako pomoći privatnom sektoru. Guverner poručuje: privatne investicije nude stabilnost, zaboravite državne investicije.

Ministar financija Slavko Linić izjavio je kako su to potezi koju dugo traju, te da neće tako brzo polučiti rezultate, 'treba vremena da se vratimo na tržišta koja smo izgubili', dodao je Linić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook