Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba traži izbore

Linić: Oporbi se uvijek žuri da preuzme vlast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opoziciji se uvijek žuri da što prije preuzme vlast, rekao je u ponedjeljak ministar financija Slavko Linić komentirajući istup predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji traži istovremene predsjedničke i prijevremene parlamentarne izbore.

Međutim, očito je da Vladi treba cijeli mandat jer su problemi u gospodarstvu ogromni, rekao je Slavko Linić u izjavi nakon potpisivanja ugovora HBOR-a i Europske investicijske banke o dva nova zajma.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Davor Dretar amandmani na proračun Mami li HDZ na ovaj način stranke za koaliciju? "Smatram uvredljivim da nas se stavlja u kontekst mogućih žetončića"

Smatra da je osiguravanje novca za investicije samo dio gospodarskih problema koje treba riješiti, jer je očito kako se prezaduženo i slabo kapitalizirano gospodarstvo vrlo teško može nositi sa zahtjevima komercijalnih banaka i njihovim kamatama. Sve to se, prema Linićevim riječima, ne da razriješiti preko noći i traži vremena.

'Imat ćemo uvijek različite interese, ali mislim da je (vladajuća) koalicija u Saboru dovoljno snažna i u dovoljnoj većini, da ovakvi zahtjevi neće biti uvaženi', kaže Linić.

Potvrdu stabilnosti saborske većine Linić vidi u donošenju rebalansa proračuna što, prema njegovoj ocjeni, nije bilo lako jer je osim prihodovne smanjena i rashodna strana, ali većina je bila ipak dovoljna da se rebalans prihvati.

Linić komentirao lošu vijest oko kreditnog rejtinga Hrvatske

Novinare je zanimalo hoće li i kada Vlada regulirati plaće u državnim ustanovama i agencijama, koje su ponegdje više i od plaće predsjednika države.

Linić je odgovorio da Vladin tim za strukturne reforme svakoga tjedna radi na mnogim pitanjima, pa će analizirati i takve plaće.

'To je predmet razgovora i onog trenutka kad Vladin tim nađe rješenje i predloži ga, o tome će raspravljati Vlada', kaže Linić.

Upitan znači li to da je ograničavanje plaća moguće i u Hrvatskoj narodnoj banci, rekao je da ostavlja to pitanje timu koji o tome raspravlja i koji će dati prijedlog Vladi.

'To nije stvar Ministarstva financija. Mi eventualno dajemo podatke', poručio je Linić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene