Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po The Economistu top projekt

Hrvatska brodogradilišta već kontaktirala mlade Riječane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvijek je lijepo čuti kada ideje i projekti naših ljudi dožive uspjeh. Tako je ideja troje mladih Riječana o pozitivnom poslovanju svjetskih brodogradilišta bez poticaja ušla u četiri top projekta uglednog poslovnog tjednika The Economist.

Alan, Nataša i Nikolina smislili su kako brodogradilišta mogu raditi bez gubitaka. 'Zadržavanjem brodova u svojoj bilanci ono postaje puno vrednije,s tim se može jeftinije zaduživati, s tim može bit veći igrač na tržištu, a ono što je najbitnije može optimizirati svoju proizvodnju', pojašnjava Alan Klanac, član tima.

Pročitajte i ovo Tko će graditi Hrvatsku? (Foto: Dnevnik.hr) nema radnika Gradilišta sve više, a radnika sve manje: Tko će dovršiti pruge, ceste, mostove, luke... Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Sljedeći dani presudni Ministar Horvat: Još čekamo povratnu informaciju o brodogradilištima Uljanik i 3. maj iz Kine

Njihovu ideju prepoznalo je uredništvo uglednog The Economista koje ih je svrstalo među četiri svjetske poslovne inovacije.' Nadamo se da će Hrvatska prepoznati taj uspjeh, posebno zbog položaja trenutnog hrvatske brodogradnje, znači u ključnom trenutku smo plasirali svoj model', kaže Nikolina Rebić, članica tima.

Možda pomognu hrvatskim škverovima?

Prema prvim reakcijama brodograditelja  pravo je vrijeme. Neki su ih već kontaktirali. 'Ne bih volio odavati ime, ali da javili su se, evo jučer su se javili što nas jako raduje i mislimo da ćemo mi tu priliku maksimalno iskoristiti', kaže Alan.

Bračni par Klanac, vratio se iz Finske gdje su doktorirali i predavali na Sveučilištu prepuni poslovnih ideja. 'Kod nas se uvijek nešto vrti, uvijek ima jako puno ideja, uvijek, ne fali nam toga, tako da imamo dosta toga što i razvijamo sami', kaže Nataša Golik Klanac, članica tima.

Tko zna možda jedna od tih ideja pomogne posrnulim hrvatskim škverovima da prestanu proizvoditi gubitke i počnu raditi s profitom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene