Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatin o izjavi iz Vlade: To je nedopustivo omalovažavanje sudske vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vrhovnog suda reagirao je na, tvrdi, nedopustivu reakciju 'visokog izvora iz Vlade' s kojom je skandalizirana odluka o izručenju Josipa Perkovića.

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin priopćenjem je upozorio na nedopustivost reakcije “visokog izvora iz Vlade” s kojom je skandalizirana odluka Županijskog suda u Zagrebu o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj, jer se time zadire u neovisnost suda u konkretnom predmetu, ali i općenito sudbene vlasti.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Odobreno Perkovićevo izručenje Njemačkoj; Nobilo: Uložit ćemo žalbu!

“Konkretna izjava i komentar, ako doista dolaze iz izvršne vlasti kako to novinar prenosi, s obzirom na način kako su izrečeni, koristeći krajnje i isključive ocjene o nepoštivanju zakona od strane suda, kao i vrijeme kada su izrečeni, prije najavljenog žalbenog postupka u kojem će se odlučivati o toj odluci nižeg suda (pa i prije nego što je sud objavio pisane razloge za odluku koju je donio) – jesu i uvijek će biti nedopustiv pokušaj nepoštivanja i omalovažavanja sudske vlasti. Takav komentar, pa i nepravomoćne sudske odluke, predstavljao bi protuustavan i nezakonit pokušaj izvršne vlasti s jasnom namjerom utjecati na daljnji tijek ovog postupka i odluku u konkretnom predmetu koji će se, kako je najavljeno, naći na odlučivanju i pred Vrhovnim sudom”, priopćeno je. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene