Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz dokaz o vlasništvu

Hrvati čiji su najmiliji pokopani u Sloveniji napokon mogu na groblje, evo pod kojim uvjetima

Ne mogu u Sloveniju na groblje - 5
Ne mogu u Sloveniju na groblje - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Primorsko-goranska policija izvijestila je kako građani čiji su najmiliji pokopani na grobljima u Sloveniji sada mogu prelaziti granicu kako bi uređivali i održavali grobna mjesta.

Stanovnici čiji su bližnji pokopani na grobljima u Sloveniji sada mogu posjetiti grobna mjesta.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima

''Obavještavamo građane, bez obzira na prebivalište u Republici Hrvatskoj, da od 11. rujna mogu prelaziti državnu granicu radi održavanja i uređenja grobnih mjesta u susjednoj Republici Sloveniji, a koja se nalaze na području koje je obuhvaćeno Sporazumom o pograničnom prometu i suradnji (SOPS)'', objavljeno je u subotu iz PU primorsko-goranske.

To je omogućeno promjenom točke 14. članka 10. slovenske Odluke o određivanju i provođenju mjera za sprečavanje širenja zaraznih bolesti, pa prilikom prelaska granice građani trebaju predočiti odgovarajući dokaz o vlasništvu grobnice. U roku od 24 sata moraju se vratiti u Republiku Hrvatsku.

Ova je promjena nastupila nakon što je prije nekoliko tjedana Dnevnik Nove TV izvijestio o problemima stanovnika koji žive uz granicu sa Slovenijom u kojoj su pokopali svoje najmilije. Problemi su nastali zbog strogih mjera za ulazak u zemlju koje je Slovenija donijela kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusom, pa stanovnici u Kvarnerskom zaleđu nisu mogli do groblja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene