Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije poznato je li pomorac

Hrvat s broda u Atlantskom oceanu prebačen u bolnicu na Tenerifeu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan Hrvat je zbog srčanih problema u srijedu spasilačkim helikopterom s teretnog broda udaljenog 450 kilometara od Kanarskog otočja prebačen u bolnicu na otok Tenerife, doznaje se u petak.

Bolnicu je neimenovani Hrvat (58) napustio istu večer, rečeno je u hrvatskom veleposlanstvu u Španjolskoj.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija

Brod za prijevoz kontejnera MSC Krystal putovao je u srijedu iz brazilske luke Salvador prema belgijskom gradu Antwerpenu.

Približivši se otoku Tenerife uputio je hitan poziv španjolskoj liječničkoj službi pa je na brod udaljen 450 kilometara poslan spasilački helikopter tipa Helimer 211.

Vjetar i valovi bili su prilično snažni.

'Liječnici su zatražili evakuaciju zrakom te smo odmah poslali helikopter koji je 58-godišnjeg hrvatskog državljanina prevezao na otok', napisao je u e-mailu Pedro Echeverría, glasnogovornik pomorske spasilačke službe.

Hrvat je u 19,40 sati dovezen na aerodrom na jugu Tenerifa odakle je prevezen u obližnju bolnicu Las Américas.

Apel oca nestalog pomorca: 'Pomozite mi naći sina!'

'Jedan hrvatski državljanin je primljen 18. veljače u bolnicu Las Americas no istoga je dana otpušten', kaže Karmen Šešelja, savjetnica u hrvatskom veleposlanstvu u Madridu.

'U bolnici nemaju podatak radi li se o pomorcu, a ime osobe smatraju tajnim podatkom', dodala je. Niti glasnogovornik spasilačke službe nije htio reći ime osobe.

Brod za prijevoz kontejnera MSC Krystal plovi pod zastavom Paname i može prevesti teret težine 17.200 tona. U vlasništvu je i pod upravljanjem kompanije MSC Mediterranean Shipping sa sjedištem u Ženevi.

Kompanijin agent u uredu u Rijeci, Damir Stipanović, kaže da se pomorci iz Hrvatske ukrcavaju na MSC-ove brodove preko splitske tvrtke Bogdan Company. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene