Obavijesti Pretražite Navigacija
Proslava u Tvornici

20 godina Hrabrog telefona i brige za dječja prava: Primili su više od 200.000 poziva

Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 3
Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 3 PR
Aktualno Galerija Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 3 Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 3 Foto: PR Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 2 Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 2 Foto: PR +0 Proslava 20. godišnjice Hrabrog telefona (Foto: PR) - 1 Galerija 1/3 >>
Hrabri telefon obilježio je svoju 20. obljetnicu proslavom za suradnike, partnere i volontere u Tvornici kulture.

Gostima su se obratile predsjednica Udruge Hana Hrpka te ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, osnivačica Hrabrog telefona.

"Tijekom ovih dvadeset godina Hrabri telefon je izrastao u jednu veliku, toplu organizaciju koja brine o zaštiti svih dječjih prava te pruža podršku roditeljima i stručnjacima u području zaštite djece. Iznimno smo ponosni na naše volontere i suradnike bez kojih uopće ne možemo pričati o Hrabrom telefonu – oni su članovi naše obitelji i jako smo zahvalni na svemu što nam pružaju!“, rekla je predsjednica udruge Hana Hrpka.

“Ponosna sam na naše bivše i sadašnje volontere, sjajne ljude koji svojim nesebičnim radom godinama pružaju podršku obiteljima i djeci u Hrvatskoj. Ponosna sam na bivše volontere i zbog toga što su vještine i znanja koja su na Hrabrom stekli, nastavili širiti u svojim sredinama i na radnim mjestima, a to znatno doprinosi boljoj zaštiti djece”, rekla je prof.dr.sc. Buljan Flander.

Iako je u svom radu prepoznatljiv po pružanju pomoći i zaštite u slučajevima zlostavljanja i zanemarivanja, Hrabri telefon je mjesto za svu djecu i roditelje kojima je potrebna pomoć i podrška. U radu udruge tijekom 20 godina sudjelovalo je više od 800 volontera koji su svojim trudom doprinijeli da Hrabri telefon izraste iz jedne telefonske linije do jedne od najprepoznatljivijih udruga u Hrvatskoj za koju zna više od 92% djece (BECAN, 2012). Bez brojnih partnera i suradnika ne bi bilo moguće primiti više od 200.000 poziva, održati preko 8.000 preventivnih radionica kroz više od 800 vršnjačkih grupa i publicirati više od 20 psihoedukativnih brošura. Zajedničkim djelovanjem, volonteri i partneri rade na poboljšanju psihosocijalnih usluga u zajednici i tako utječu na dobrobit djece već 20 godina.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 12. godinu zaredom Polaznici radionice hrabrog telefona predstavili program dječje kuće Borovje Slika nije dostupna Trećina djece doživjela nasilje Problem vršnjačkog nasilja sve veći: Kako ga riješiti?
Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene