Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Četiri slučaja trovanja ugljičnim monoksidom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četveročlana obitelj otrovala se jučer ugljičnim monoksidom u kupaonici stana u Trpinjskoj ulici na području Maksimira, što je od početka ovog tjedna u Zagrebu već četvrti slučaj trovanja plinom ili parama.

Pretpostavlja se da je neispravan bojler "krivac" za nesreću supružnika i njihove dvoje maloljetne djece koji su zadržani na liječenju, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U tjedan dana sedam otrovanih Sve više otrovanih, a dimnjačarima se zatvaraju vrata! Slika nije dostupna Trovanje plinom Majka i jednogodišnja kćer otrovane ugljičnim monoksidom

Riječ je o četvrtom slučaju trovanja plinom ili parama u Zagrebu od početka ovoga tjedna.

Prema policijskom izvješću, 30-godišnjak i njegova dvije godine mlađa supruga jučer poslijepodne kupali su djecu u dobi od 4 i 7 godina. U jednom trenutku svi su osjetili mučninu, vrtoglavicu i glavobolju, pa je otac odmah pozvao hitnu pomoć koja ih je prevezla u KBC Zagreb.

Otac i majka pušteni su na kućnu njegu, a djeca su zadržana na liječenju, no nisu u životnoj opasnosti.

Radnici Gradske plinare nisu naišli na nikakvu neispravnost i grešku na instalacijama, ali sumnja se da je bojler neispravan, što bi se trebalo utvrditi danas, dodatnim pregledom bojlera i dimovodnog kanala.

Prva ovotjedna žrtva ugljičnog monoksida bio je 19-godišnjak koji se otrovao u ponedjeljak u kupaonici u stanu u Bezdanskoj ulici na Trešnjevci. Mladić je zadržan u bolnici, a utvrđeno je da u njegovom slučaju "krivac" nije bio bojler nego kuhinjska napa. Naime, prilikom uključivanja nape stvarao se potlak u stanu, a zbog povezanosti prostorija unutar stana dolazilo je do povrata dimnih plinova u prostorije stana. Zbog preopterećenosti i neispravnosti dimovodnog sustava te opasnosti od trovanja zapečaćen je dovod plina u zgradu.

Dan kasnije u stanu u Platanama na području Dubrave, zbog neispravnog bojler i lošeg izvoda dimnjaka, otrovali su se 17-godišnjakinja i njezin godinu dana stariji brat, a jučer se u kemijskoj eko čistionici u Ulici Braće Domany zbog udisanja otrovnih para onesvijestila 47-godišnja zaposlenica. Naime, iz perilice rublja istekla je djelomično otrovna supstanca perkloretilena, koja se se koristi u pranju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene