Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25. obljetnica smrti

Je li izgledao baš ovako? Pošta izdaje marku s likom Gojka Šuška

HP izdaje poštansku marku s likom Gojka Šuška
HP izdaje poštansku marku s likom Gojka Šuška Foto: HP/Screenshot
Hrvatska pošta 3. svibnja u povodu obilježavanja 25. obljetnice smrti Gojka Šuška pustit će u optjecaj novu prigodnu poštansku marku s motivom njegova portreta, pri čemu nominalna vrijednost marke iznosi 0,47 eura i bit će otisnuta u 30.000 primjeraka.

Hrvatska pošta 3. svibnja u povodu obilježavanja 25. obljetnice smrti Gojka Šuška pustit će u optjecaj novu prigodnu poštansku marku s motivom njegova portreta, pri čemu nominalna vrijednost marke iznosi 0,47 eura i bit će otisnuta u 30.000 primjeraka.

Zagrebačka dizajnerica Sabina Rešić autorica je poštanske marke, a fotografiju koja je poslužila kao predložak za izradu marke ustupila je redakcija časopisa Hrvatski vojnik, izvijestila je Hrvatska pošta u četvrtak. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana, tj. FDC (First Day Cover).

Gojko Šušak rođen je 16. ožujka 1945. u Širokom Brijegu. Studij je započeo u Rijeci, a školovanje nastavio na Sveučilištu u Ottawi. Od 1969. živio je i radio u Kanadi, gdje je bio predsjednik Hrvatsko-kanadske kulturne federacije, predsjednik Zaklade za Hrvatske studije i ravnatelj Hrvatske škole u Ottawi.

U Hrvatsku se vraća prije Domovinskog rata i postaje suradnik prvog predsjednika Franje Tuđmana te postaje ministar iseljeništva i zamjenik ministra obrane. Ministrom obrane postao je 18. rujna 1991. i tu je dužnost obnašao do svoje smrti 3. svibnja 1998. te je pokopan u Aleji hrvatskih branitelja na groblju Mirogoj u Zagrebu.

HP izdaje poštansku marku s likom Gojka Šuška HP izdaje poštansku marku s likom Gojka Šuška (Foto: HP/Screenshot)

Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana, tj. FDC (First Day Cover). Na omotnici i paketu maraka stoji i Šuškov citat: "Zapovijed izvršili!"

HP izdaje poštansku marku s likom Gojka Šuška Markica s likom Gojka Šuška (Foto: HP/Screenshot)

HP izdaje poštansku marku s likom Gojka Šuška Gojko Šušak (Foto: Cropix)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene