Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasnik Hoto grupe i glavni investitor projekta ‘Cvjetni’ Tomo Horvatinčić demantirao je priopćenjem izjave predstavnika udruga ‘Zelena akcija’ i ‘Pravo na grad’, po kojima je Hoto grupi posudio 15 milijuna eura koji dolaze iz zagrebačkog krim miljea.


Za objede, iznesene na konferenciji za novinare, Horvatinčić u priopćenju kaže da su lažne, netočne i neistinite, te da predstavljaju nastavak beskrupuloznog djelovanja instrumentalizirane i organizirane hajke usmjerene protiv njega koji svoje poslovanje temelji isključivo na poštivanju propisa. U priopćenju navodi i kako će zbog navedenih izjava pokrenuti kazneni i parnični postupak na nadležnim sudovima.

Vezani članci Tomislav Horvatinčić - 2 Tomislav Horvatinčić nije jedini zatvorenik koji je mjesto u ćeliji zamijenio za - toplice Sergej Lavrov u Hrvatskoj Lavrov o samitu u Ukrajini na kojem sudjeluje i Plenković: To je skup vještica

>> 'Horvatinčić podigao zid pa balkoni stanara više nisu slobodni'

Za sebe pak kaže da je višegodišnji i uspješan poduzetnik koji je putem svojih trgovačkih društava, za razliku od onih koji protupravno sprječavaju izvođenje radova i uništavaju zaštitnu ogradu, do danas izgradio više od 200 tisuća vrhunskih poslovnih, trgovačkih i stambenih prostora, te da je na tome, nakon plaćanja svih javnih i poreznih davanja, stekao kapital značajne vrijednosti koji ulaže u razvoj novih projekata, pa i u projekt ‘Cvjetni’. ‘Primjerice, prodajna vrijednost poslovnih udjela u trgovačkom društvu ‘Castellum’ d.o.o. europskom investicijskom društvu tijekom 2005. iznosila je više desetaka milijuna eura’, ističe Horvatinčić.

Podsjeća i kako su o svemu tome pisala i javna glasila, te da aktivisti nisu trebali tražiti informacije s bilo koje druge strane pa tako ni od zagrebačkog krim miljea. Horvatinčić je najavio kako će svoje stajalište o iznesenim tvrdnjama tzv. aktivista iznijeti ne samo Ured za sprječavanje pranja novca, već i nadležni sudovi, kako u kaznenom, tako i u parničnom postupku koji će, ističe u priopćenju, odmah pokrenuti zbog navedenih izjava. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju