Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio parnice

Horvatinčić: Laž je da sam uzimao novac od krim miljea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik Hoto grupe i glavni investitor projekta ‘Cvjetni’ Tomo Horvatinčić demantirao je priopćenjem izjave predstavnika udruga ‘Zelena akcija’ i ‘Pravo na grad’, po kojima je Hoto grupi posudio 15 milijuna eura koji dolaze iz zagrebačkog krim miljea.

Za objede, iznesene na konferenciji za novinare, Horvatinčić u priopćenju kaže da su lažne, netočne i neistinite, te da predstavljaju nastavak beskrupuloznog djelovanja instrumentalizirane i organizirane hajke usmjerene protiv njega koji svoje poslovanje temelji isključivo na poštivanju propisa. U priopćenju navodi i kako će zbog navedenih izjava pokrenuti kazneni i parnični postupak na nadležnim sudovima.

Pročitajte i ovo Sevastopolj Sirene u Sevastopolju Novi udari na sjedište ruske crnomorske flote: Proglašena raketna i zračna opasnost Eksplozija u Sevastopolju Glasna eksplozija VIDEO Pogođen stožer ruske mornarice na Krimu: "U tijeku je kibernetički napad bez presedana"

>> 'Horvatinčić podigao zid pa balkoni stanara više nisu slobodni'

Za sebe pak kaže da je višegodišnji i uspješan poduzetnik koji je putem svojih trgovačkih društava, za razliku od onih koji protupravno sprječavaju izvođenje radova i uništavaju zaštitnu ogradu, do danas izgradio više od 200 tisuća vrhunskih poslovnih, trgovačkih i stambenih prostora, te da je na tome, nakon plaćanja svih javnih i poreznih davanja, stekao kapital značajne vrijednosti koji ulaže u razvoj novih projekata, pa i u projekt ‘Cvjetni’. ‘Primjerice, prodajna vrijednost poslovnih udjela u trgovačkom društvu ‘Castellum’ d.o.o. europskom investicijskom društvu tijekom 2005. iznosila je više desetaka milijuna eura’, ističe Horvatinčić.

Podsjeća i kako su o svemu tome pisala i javna glasila, te da aktivisti nisu trebali tražiti informacije s bilo koje druge strane pa tako ni od zagrebačkog krim miljea. Horvatinčić je najavio kako će svoje stajalište o iznesenim tvrdnjama tzv. aktivista iznijeti ne samo Ured za sprječavanje pranja novca, već i nadležni sudovi, kako u kaznenom, tako i u parničnom postupku koji će, ističe u priopćenju, odmah pokrenuti zbog navedenih izjava. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene