Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražno povjerenstvo koruškog parlamenta o aferi Hypo uskoro bi trebalo dobiti izjavu guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog nakon čega će se vidjeti koliko je nedavno svjedočenje bivšega hrvatskog premijera Ive Sanadera istinito, rekao je predsjednik istražnog povjerenstva Rolf Holub u intervjuu za austrijski list Kleine Zeitung.


U intervjuu zastupnik Zelenih u koruškom parlamentu Rolf Holub govori kako povjerenstvo namjerava nastaviti rad nakon božićnih blagdana.

Vezani članci Slika nije dostupna Sanader mora odgovoriti na pitanja o 'slučaju Hypo' Slika nije dostupna Economist: Očekuje se skoro uhićenje Sanadera

'Slučaj Sanader još nije završio. Uskoro ćemo dobiti izjavu guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog. Tada će se pokazati što će ostati od Sanaderovih riječi', rekao je on.

>> Mirjana Sanader: I ja se pitam što nam to rade

>> VIDEO: Pogledajte kakve su slike iznesene iz Sanaderove kuće

Sanader je prošli tjedan u iskazu pred istražnim povjerenstvom koruškog parlamenta o aferi Hypo zanijekao da je u slučaju prodaje Hypo-Group Alpe Adria (HGAA) bavarskoj BayernLB 2007. intervenirao kod Hrvatske narodne banke.

'Postoji li politička osovina koja povezuje konzervativne stranke?'

Holub je kazao kako treba ispitati i političku vezu između bivšeg austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela, austrijskog političara Franza Fischlera i Sanadera.

'Također ćemo ispitati političku osovinu Wolfganga Schuessela, Franza Fischlera i Sanadera. Kako je Fischler došao na to da ustvrdi kako se Sanader ne treba plašiti našega povjerenstva? Postoji li politička osovina koja povezuje konzervativne stranke?', upitao se Holub u intervjuu.

On je kazao kako povjerenstvo traži političku odgovornost i odgovornost sustava. Jesu li koruški čelnici, poput Joerga Haidera, učinili dovoljno kako bi spriječili štetu za Korušku, upitao je. Holub je kazao i kako se mora ispitati i uloga članova nadzornog odbora, poput toga jesu li oni koji su bili u kreditnom odboru tražili sve dokumente o velikim hrvatskim klijentima.