Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju obraza

Holding: Usprkos minusu traže nevjerojatne povlastice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četveročlana uprava Zagreb holdinga zatražila je praktično bezobrazne posvlatice. Tvrtka im je pred bankrotom, a oni traže nečuveno visoke plaće, menadžerske ugovore, osobne vozače, a rado bi i putovali. Građani Zagreba s ogorčenjem im poručuju - neka slobodno promjene posao!

 Zagreb Holding upravlja na gradom na slijedeći način. Prva polovica godine završi se u minusu od 50 milijuna kuna, na već postojećih 8 milijardi dugovanja. Godinama se izmišljaju radna mjesta za nekoliko tisuća ljudi. Onda se zapadne u krizu, pa ih se ipak treba riješiti 2 tisuće, zatvoriti nekoliko gradskih firmi i rasprodati gradsku imovinu. A povremeno napraviti i pokoje kazneno djelo.

Pročitajte i ovo Ilustracija usred zime Dio Zagrepčana ostao bez vode: Pukao je cjevovod, oglasio se Holding Tomislav Tomšević Građani nestrpljivi Tomašević otkrio što je pokazala analiza odrona te uputio pitanje Vladi: "Imate li problem s lokacijom koju ste sami izglasali?"

A da bi i dalje upravljala gradom, Uprava Holdinga traži slijedeće uvjete: bruto plaću 35 tisuća kuna, u slučaju odlaska s pozicije otpremninu od 200 tisuća kuna, 37 dana godišnjeg, vozača, neograničeno trošenje na reprezentaciju, osiguranje, učenje jezika, putovanja.

>> 'Imenovanja u Holdingu po stranačkom ključu'

>> Holding naručio i nešto korisno - podzemne rakete

Zagrepčani koje smo zatekli na ulicama ogorčeni su ovim zahtjevima. 'Ljudi nemaju za kruh i režije, a oni se zaje.....', rekao je jedan anketirani građanin koji je dodao kako su ovi zahtjevi realni koliko je realna i cijena wc-a koju Holding radi. Druga gospođa je rekla kako bi im ukinula i plaće.

Četveročlana Uprava danas je imala važnijeg posla od objašnjenja za traženje povlastica. Ivo Čović, Alenka Košiša Čičin Šain, Vlasta Pavić i Branimir Delić nam nisu uspjeli reći koji bi to jezik rado učili i kamo bi putovali. Građani im poručuju da bi oni mogli i bez njih te da mogu slobodno otputovati gdje hoće i ne vraćati se.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene