Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkom naselju Novi Jelkovec od ukupno 2713 ostalo je više od 600 neprodanih useljivih stanova.


Kako bi potaknula prodaju tih stanova, Uprava Zagrebačkog holdinga svojim će zaposlenicima omogućiti zajam u visini 100 eura po četvornom metru kupljenog stana s rokom otplate do pet godina i kamatom od četiri posto godišnje, izvijestio je glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro. Uprava Zagrebačkog holdinga donijela je tu odluku, a da bi se počela primjenjivati treba je odobriti skupština tog trgovačkog društva, što se očekuje do kraja godine.

Vezani članci Vesna Ramljak, zaposlenica Klinike za tumore Liječnica u zagrebačkoj Klinici za tumore: ''Ovdje vlada trgovina strahom. Ne možemo našim pacijentima više biti ljudi od povjerenja'' APN: Počele prijave za subvencionirane kredite - 4 Počele prijave: U samo sat i pol APN zaprimio 600 zahtjeva za subvencioniranje kredita

A kako bi i sve ostale građane potaknula na kupnju stanova u Novom Jelkovcu, Uprava Zagrebačkog holdinga diferencirala je cijenu stana, ovisno o položaju i veličini. S bankama se pregovara o povoljnijim uvjetima kreditiranja, uz određene pogodnosti korisnicima kredita, izjavio je Viro. Cijene dosad neprodanih variraju od položaja stana u naselju i veličine, od 1.149 eura/m2 do 1.295 eura/m2.

Ovisno o položaju stana u zgradi, cijena pojedinog stana se dodatno umanjuje za dva posto za stan na zadnjem katu te za četiri posto za stan u prizemlju, odnosno suterenu. Uprava Zagrebačkog holdinga omogućila je i zakup garaža u zoni A tog naselja na dvije godine uz mogućnost da ako u tom roku zakupac kupi garažu, plaćena zakupnina se priznaje kao dio cijene garaže. Cijena zakupa garaže je 615 kuna mjesečno. (Hina)