Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15 gradova

Hod za život u Zagrebu: "Poruka za koju se mi borimo je veoma jednostavna"

Aktualno Galerija Hod za život u Zagrebu - 1 Hod za život u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hod za život u Zagrebu - 2 Hod za život u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hod za život u Zagrebu - 3 Hod za život u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hod za život u Zagrebu - 4 Galerija 1/4 >>
Hod za život ove će se godine održati u 15 gradova. Nakon Osijeka, slijedi onaj u Zagrebu, a sve će završiti u rujnu u Rijeci.

Ovogodišnji Hod za život održat će se u subotu, 18. svibnja, s početkom u 10:30 na Trgu Republike Hrvatske, a završit će na Zrinjevcu. Osim u Zagrebu ove će se godine hodati u još 14 gradova tijekom svibnja i srpnja, dok će zadnji biti u rujnu u Rijeci.

Pročitajte i ovo Prizori iz grada Ulične borbe VIDEO Dramatični prizori iz grada koji zauzimaju Rusi, traje evakuacija: "Situacija je strašna"

Također, podsjećaju sve da se bore za zaštitu ljudskog života kao temeljnog ljudskog prava. Hod će se ove godine održati pod geslom "Glas rođenih za život nerođenih".

"Zapravo poruka za koju se mi borimo, i koju želimo poslati svima je veoma jednostavna i jasna. Pravo, to jest borba za temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život i borba da se svaki život kao takav zapravo shvati da on počinje od začeća i ide do prirodne ljudske smrti. Želimo da se kroz određene zakonske okvire iz javnog proračuna počnu financirati u većim količinama trudnice a i mlade obitelji", rekao je član organizacijskog tima Hoda za život Luka Holjevac.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene