Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizatori na mukama

Hoće li se održati događaji dogovoreni do kraja veljače?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Održavanje ugovorenih manifestacija s ovakvom situacijom je ugrožena', istaknuo je za Dnevnik.hr direktor Arene Zagreb Tomislav Pervan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Jasno je tko je uzrok problema' Holding: Areni ne treba spasitelj, samo neka svatko izvršava obaveze Slika nije dostupna Nastavljaju se prepucavanja Jedna Arena, a dvije različite računice

'Ako se ovakva situacija održi i dalje, onda ne znam kako će se održati ugovorene manifestacije. Ipak, vjerujem kako će se cijela situacija riješiti već sljedećeg tjedna tako da će se sve održati bez problema', rekao je Pervan koji je uslijed stavljanja Arene u hladni pogon privremeno iselio iz svog ureda te preselio u prostorije Zagrebačkog holdinga.

>> Areni zbog dugova Zagreba i države prijeti zatvaranje?

>> Milan Bandić: Neka Ingra ne povlači mačka za rep

>> Ostale hrvatske arene dobro posluju

Održavanje hladnog pogona Ingru košta 300 tisuća eura na godinu, potvrdio nam je glasnogovornik Ingre Vladimir Čeliković. S druge strane, iznajmljivanje dvorane po danu prema trenutnom cjeniku iznosi između 200 i 250 tisuća kuna, ovisno o događaju. 'Sami trošak je oko 150 tisuća kuna po događaju', rekao nam je Pervan. Po tim cijenama do kraja veljače bi se u Zagrebu trebala održati samo tri događaja. Za sada nije poznato hoće li tako i ostati, jer zbog trenutne situacije dvorana može ostati zatvorena za događanja.

Isto toliko događaja, u istom razdoblju, održava se u Varaždinu s time da u varaždinskoj Areni redovno nastupaju sportski klubovi što u Zagrebu nije slučaj.

Oni koji su dogovorili svoje manifestacije u Areni, imaju velikih problema s novonastalom situacijom. Najava oko eventualnog zatvaranja Arene Zagreb, odnosno stavljanja iste u hladni pogon odrazila se na prodaju ulaznica velikog spektakla Arena Ice Fever koji će između 21. i 28. siječnja u Arenu dovesti hokejaše Medveščaka.

'Zbog te situacije drastično je opao tempo prodaje ulaznica što nanosi izravnu financijsku štetu događaju i organizatoru, a sve je veći i pritisak sponzora i partnera događaja', rekao nam je Ranko Vučinić, glasnogovornik hokejaškog kluba Medveščak koji se potrudio da sedmodnevni program u Areni bude zanimljiv svim posjetiteljima, a ne samo zaljubljenicima u hokej.

Osim hokeja tako će biti organizirani i zabavni programi za cijelu obitelj, a cijela organizacija će koštati oko 2 milijuna kuna. Bez obzira na cijelu situaciju, u Medveščaku se nadaju kako neće biti nikakvih problema oko održavanja planiranog događaja. 'Slijedom poslovnog ugovora ni u kojem slučaju ne smatramo upitnim održavanje hokejaških utakmica u sklopu događaja Arena Ice Fever. Također nismo zaprimili službenu obavijest niti službenu informaciju kako je ulazak u Arenu upitan', kaže Vučinić, a eventualno otkazivanje nanijelo i diplomatsku štetu jer su na cijeli događaj dolazak potvrdili gradonačelnici Beča, Villacha, Klagenfurta i Ljubljane te slovenski i austrijski ministri sporta.

'Živimo u državi u kojoj je sve moguće'

Andrea Bolješić, direktorica Sajma vjenčanja koji se šestu godinu održava u Zagrebu optimistična je što se tiče održavanja ovog događaja koji se treba održati između 4. i 6. veljače. 'Nama je za sada rečeno kako će sve biti u redu, kako će se sve riješiti za 15 dana iako još uvijek nemamo konkretan odgovor. Mi smo osigurani ugovorom potpisanim s Arenom, a vjerujem kako će se sve riješiti jer su ovakvi događaji oni na kojima oni prihoduju novac i koji su na neki način od važnosti za Grad Zagreb', istaknula je Bolješić.

Pesimističnija je Vjekoslava Bach, organizatorica drugog izdanja Beauty & Lifestyle Show koji se treba održavati 26. i 27. veljače. 'Već sada imamo velikih problema. Od kada se šuška da bi se Arena mogla zatvoriti na dnevnoj bazi dobivamo pozive izlagača iz cijelog svijeta koji su zabrinuti za održavanje sajma i pitaju što će se dogoditi. Već sada nam je narušen ugled, a eventualna materijalna šteta ukoliko bi morali otkazati sajam bila bi neprocjenjiva', rekla je Bach naglasivši kako je već prošle godine rezervirali ovaj termin i platili kaparu. 'Ovakve stvari su dokaz da živimo u državi u kojoj je sve moguće', zaključila je Bach.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene