Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljaju se prepucavanja

Jedna Arena, a dvije različite računice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok je zagrebačka arena i dalje zatvorena, nastavljaju se prepucavanja INGRE i Zagrebačkog holdinga, odnosno Grada Zagreba

O iznosu ukupnog duga, svatko, čini se, ima svoju računicu. Zbog svega, hokejaškom klubu Medveščak, koji u Areni ima zakazane četiri utakmice, u pitanje dolazi i ostanak u EBEL ligi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Danas uplatili 2,2 milijuna kuna Holding: Za Arenu dugujemo zbog Vlade i Grada Zagreba Slika nije dostupna Nova blamaža Nitko ne želi platiti jamčevinu za Arenu Zagreb

>> Hoće li se održati događaji dogovoreni do kraja veljače?

Promjena nema, najskuplja dvorana u Hrvatskoj zatvorena je do daljnjega. Iz vlastitog džepa INGRA za svoje remek djelo, predano u gradske ruke, dalje ne želi plaćati. Ukupno 47 milijuna kuna za zakup, operativne troškove i depozit netko mora podmiriti.

Elitne sjedalice ostaju prazne

'Očekujemo da Zagrebački holding ispuni svoje ugovorne obveze. Također, pozivamo Grad i Vladu da dostave dokaze o uplati predmetnih sredstava. Arena je do daljnjeg u hladnom pogonu', rekao je Vladimir Čeliković iz odnosa s javnošću INGRA-e.

Sjedalice elitne dvorane, vrijedne ukupno 5 i pol milijuna kuna, zasad ostaju prazne. INGRA je njihovu izgradnju pravdala standardima Svjetske rukometne federacije. Jedna Arena, a dvije sasvim različite računice. Za Grad Zagreb sve je čisto. Platili su, kažu, investicijske troškove i anuitet za prošlu godinu. INGRA-u pozivaju na reviziju svojih izračuna.

Direktor Arene bez komentara

'Ja ne bih rekla da ima problema. Ako postoje neki opravdani troškovi, s njima je na vrijeme trebalo upoznati Grad Zagreb i Vladu Republike Hrvatske, ali na jedan transparentan način da zajedno vidimo i prihode i rashode. Nažalost, ta komunikacija je izostala', rekla je Jelena Pavičević Vukičević, zamjenica gradonačelnika

Prvi na popisu onih koji bi mogli osjetiti posljedice zatvaranja su hokejaši Medveščaka. Za 15-ak dana u Areni imaju zakazane četiri utakmice

Direktor Arene danas nema komentara. Jučer je potvrdio da je više puta grad i Vladu podsjećao da su operativni troškovi Arene drastično skočili od originalnog ugovora o zajedničkom financiranju, i popeli se s dva na devet milijuna kuna. Ali sluha nije bilo. Kao i grad, Vlada se tek očitovala da su ispunili svoje u početku propisane ugovorne obveze.

Arena se vraća u život tek kad se podmire dugovi

Zagrebačka Arena i dalje je pod ključem. Tvrtku INGRA ne zanimaju prepucavanja između Holdinga, Grada i Vlade. Arenu će vratiti u život tek kada im se podmire dugovi. Prvi na popisu onih koji bi mogli osjetiti posljedice zatvaranja su hokejaši Medveščaka. Za 15-ak dana u Areni imaju zakazane četiri utakmice.

Za međunarodnu priredbu vrijednu pet milijuna kuna prodano je 36.000 ulaznica. O mogućim lošim vijestima, koje im zasad još nitko nije javio, ne žele ni misliti. 'Za Medveščak bi to značio gubitak bodova na ljestvici, najvjerojatnije neulazak u play-off, veliki problemi sa sponzorskim ugovorima, a nije isključen ni izlazak iz EBEL lige', rekao je Ranko Vučinić, glasnogovornik KHL Medveščak.

Ipak, daleko veći skandal izazvalo bi padanje Arene iz domaćih, u ruke inozemne banke, čijim je novcem i sagrađena. Ostaje nada da će INGRA i Holding naći zajednički jezik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene