Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje nestabilno

Hoće li biti još snijega? Evo prognoze!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Padajući od jučer prijepodne, uz tek kraće stanke, gorske krajeve i uglavnom područje središnje Hrvatske snijeg je gotovo zatrpao.

Pod utjecajem polja sniženog tlaka bit ćemo i sutra pri čemu će se vlažan i nestabilan zrak i dalje zadržavati nad našim krajevima. U takvim okolnostima i vrijeme će većinom biti oblačno, s oborinama, u kopnenom području ponajprije u prvom dijelu dana.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

>> VIDEO Totalni prometni kolaps; Bandić: Nema spavanja dok se sve ne počisti

U Slavoniji će pasti malo kiše, a u središnjim krajevima još može biti uglavnom slabog snijega. I u Gorskom kotaru sutra povremeno snijeg, u Lici i kiša, a većinu dana kišit će i duž Jadrana.

Temperatura u unutrašnjosti od -2 na zapadu do +2 na istoku zemlje, a na moru će se ujutro mjeriti od 3 na sjevernom do 10-ak stupnjeva na južnom dijelu. Pritom će još puhati umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar.

Poslijepodne će u unutrašnjosti oborina u kopnenom području biti manje ili će i u potpunosti prestati. Nastavit će se oblačno, premda ponegdje nakratko može proviriti i sunce. U Slavoniji će puhati slab do umjeren jugoistočni vjetar, pri čemu će temperatura porasti i do 6, 7 stupnjeva. U središnjim krajevima zadržat će se oko nule.

Oborina povremeno i poslijepodne može biti u gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom Jadranu će kišiti, mjestimice i obilnije. Puhat će većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura bit će između 7 i 11 stupnjeva.

Dalmaciju sutra očekuje promjenjivo oblačno vrijeme, povremeno s kišom, a ponegdje i obilnijim pljuskovima, osobito na krajnjem jugu. Puhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar pri čemu temperatura može porasti i do 15 stupnjeva.

Umjereno do znatno oblačno očekuje nas i u nastavku tjedna. Povremeno će i dalje padati snijeg, a u Slavoniji u početku još i kiša. U petak će zapuhati umjeren sjeverac pri čemu će i osjetno zahladnjeti.

Na moru idućih dana promjenjivo oblačno, povremeno s kišom, ponegdje i obilnijom. U srijedu u Istri i Primorju mjestimice može biti i snijega. Ovaj južni vjetar u četvrtak će okrenuti na buru koja će zatim i jačati. Tako će i na moru u drugoj polovici tjedna osjetno zahladnjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene