Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjajna ideja

Hobi prerastao u posao: Svi ih koristimo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svako jutro, prije dolaska na posao, većina nas svrati na benzinsku postaju ili u kafić po topli napitak. Dražan Bilokapić u proizvodnji čaša za 'kavu za van' vidio je svoju poslovnu priliku te postao jedan od glavnih proizvođača takve ambalaže za većinu hrvatskih tvrtki.

Papirnate čaše, posudice za sladoled i plastični poklopci se uspješno proizvode u tvornici Dražana Bilokapića.

Pročitajte i ovo Cijene maslaca i pšenice Skuplje u sezoni Hrvati 250 grama ove zlatne namirnice plaćaju gotovo kao Europljani kilogram: "Stvarno ne znam što bih rekla na to" Mljekari traže niže poreze - 2 Skuplji proizvodi Cijene rastu, a domaća proizvodnja iz godine u godinu - pada: "Krave smo lani prodali u Hercegovinu"

'Ako gledate kriminalističke filmove, policija uvijek nosi neke čaše. Isto tako Wall street, svi negdje žure s tim čašama', rekao je Dražan.

Dobru ideju odlučio je pretvoriti u djelo te kupio strojeve, zaposlio radnike i vrlo brzo se prometnuo u uspješnog gospodarstvenika.

>>I to je moguće u Hrvatskoj: 25 tisuća kuna za dijete, besplatni vrtić, škola, prijevoz...

'Poslujemo jako dobro, za naše uvjete to je odlično. Mi smo prošle godine imali rast 29% što se tiče ukupnog prihoda, a 40% je porasla dobit  i to na milijun i 350 tisuća kuna', rekao je Dražan.

Trenutačno u tvrtki radi 17 ljudi, a početna plaća iznosi 4 tisuće kuna. Na godinu proizvedu 30 milijuna čaša.

'Krasan posao. Atmosfera je stvarno dobra. Dečki su ok, lijepo je raditi', rekao je Slavko Bartolec, radnik.

'Radno vrijeme je idealno, ne rade se subota i nedjelja, plaće su uvijek na vrijeme, a za slobodne dane se uvijek može sve dogovorit', rekao je Davor Franjić, radnik.

Svoje čaše Dražan je počeo izvoziti u Srbiju, BiH i Crnu Goru. Želja mu je, uz novac iz EU fondova, otvoriti novi proizvodni pogon u Pisarovini, gdje bi mogao zaposliti još ljudi. Uz nove ljude,strojeve i veći prostor, Dražan se nada da će proizvodnju barem utrostručiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene