Obavijesti Video Pretražite Navigacija
25 posto državnog proračuna

HNS: Zdravstvo će biti ključna tema u sastavljanju proračuna nove vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS je najavio kako će zdravstvo biti jedna od ključnih tema u sastavljanju proračuna nove vlade.

Pročitajte i ovo Kolaps sustava na jugu - 2 vlada panika Krajnjem jugu zemlje prijeti kolaps sustava: "Entuzijazam ne može trajati vječno" Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

'Radi se o golemom novcu koji čini 25 posto državnog proračuna a HNS će, bez obzira na resore u kojima će imati svoje kadrove, dati puni doprinos njegovu razvoju', rekao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

>> HNS Vladi: Dajte dokaze ili ćemo vas tužiti

>> Milinović: Čačić je očito navikao biti po sudovima

HNS, kazao je Čačić, više nije u poziciji kao 2000. godine kada kao mala stranka s dva zastupnika nije imao utjecaja na zdravstvo i na cijeli spektar drugih područja.

'Kao stanka više nemamo tog alibija i bez obzira gdje ćemo koncentrirati svoje kadrove to neće moći biti isprika da ne damo doprinos svojim stavovima i kritikama i u području zdravstva', rekao je Čačić.

Potpredsjednik HNS-a Jozo Radoš kazao je kako zdravstvo, stjecajem okolnosti, dosad nije bila glavna tema ni jedne izborne kampanje, kao u nekim drugim državama, iako je ono važno područje jer se radi o zaštiti zdravlja te značajnim financijskim sredstvima.

HNS smatra kako zdravstvo treba decentralizirati te definirati mjesto privatnog osiguranja i njegov odnos prema javnom zdravstvu.

'Nije sporno da treba ići ka privatizaciji dijela zdravstvenog osiguranja ali je pitanje na koji način i do koje razine', rekao je Radoš. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene