Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ ne odustaje od tvrdnje

Milinović: Čačić je očito navikao biti po sudovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Darko Milinović za Dnevnik Nove TV komentirao je reakcije oporbenih stranaka na izjavu glasnogovornika Vlade Mladena Pavića, koji je rekao kako iza subotnjih nereda stoje 'neke oporbene stranke'.

Stoji li i dalje vlada iza toga da je oporba financirala dio prosvjednika?

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Tucker Carlson - 1 razgovor s Tuckerom Carlsonom VIDEO Putin otkrio u kojem će slučaju napasti Poljsku, progovorio i o globalnom ratu: "Još nismo postigli ciljeve" Vladimir Putin Drugačiji od drugih Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

Pa rekao je glasnogovornik vlade da postoje određene indicije da je dio oporbe sudjelovao u financiranju prosvjeda koji su se prošli tjedan događali u Republici Hrvatskoj.

Koja stranka je sudjelovala u tome?

Nikoga pojedinačno nismo spominjali, kao što smo rekli postoje indicije da su neke od stranaka koje su u oporbi financirale prošlotjedne prosvjede u Republici Hrvatskoj.

Ljevica ili desnica?

Evo rekao sam...

Nije li (to) neozbiljno optužiti nekoga iz oporbe da je to napravio? U političkoj areni bi puno poštenije bilo reći da je ta i ta stranka stajala iza toga.

Pa neka institucije ove države odrade svoj posao. Ako postoje indicije za to, vjerujem da će institucije Republike Hrvatske odraditi svoj posao i ako dođu do takvih saznanja vjerujem da će o tome obavjestiti hrvatsku javnost.

Policija kaže da nema takvih saznanja?

Zasad.

Nemaju?

Pa zasada su tako rekli.

HNS vam najavljuje tužbu jer to smatraju opasnim optužbama?

Pa gospodin Čačić, koliko sam čuo, najavljuje tužbu, on je očito navikao biti po sudovima pa tako hrvatska javnost s nestrpljenjem očekuje rezultate istraga koje su vezane za možebitne afere oko gospodina Čačića kao naprimjer 'Zelena punta'. Što se tiče tužbe mi živimo u demokratskoj zemlji i svatko tko ima nekakve indicije i razlog za tužiti nekog drugog na to ima pravo. Na to ima pravo i gospodin Čačić.

Nakon subote i nedjelje i prosvjeda u Zagrebu i Splitu procjenjujete li u HDZ-u i Vladi da će toga biti još više ili se ispuhalo?

Prosvjedi su legitimno pravo građana republike Hrvatske i vidjeti ćemo narednih dana hoće li biti još prosvjeda. Naglašavam, živimo u demokratskoj zemlji gdje je to dozvoljeno i legitimno pravo.

>>SDP: Pavićeva izjava je opasna jer on je glasnogovornik Vlade

>>HNS Vladi: Dajte dokaze ili ćemo vas tužiti

>>VIDEO: Divljanje huligana, Vlada krivi 'neke oporbene stranke'

Znači da vas poruke sa prosvjeda ne brinu?

Sve poruke sa bilo kojeg prosvjeda Vlada republike Hrvatske analizira. Vidjeli ste da je većina udruga domovinskog rata.

I HDZ?

Naravno, i HDZ. Vidjeli ste da je većina udruga čvrsto uz ovu vladu i u njoj su prepoznali sva nastojanja da očuvaju i dignitet branitelja i dignitet domovinskog rata.

Znači nema, po vama, u Vladi i HDZ-u strahova da će u predstojećim danima to eskalirati? To će se ispuhati?

Nema. kod nas nije bilo nikada strahova od bilo kakvih prosvjeda, pa tako i ovih. Naravno, osuđujemo nasilničko ponašanje i još jednom ponavljam: živimo u europskoj Hrvatskoj gdje su prosvjedi legitimni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene