Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS u 8.izbornoj jedinici očekuje jednog ili dva zastupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata Vesna Pusić je u Rijeci rekla da očekuje ulazak 10 do 20 HNS-ovih zastupnika u Sabor, a iz 8. izborne jedinice jednog ili dvoje.

Najavila je da će se HNS u sljedećoj vladi zauzimati za jačanje gospodarstva i uloge Hrvatske u regiji. Ti su elementi važni za Rijeku i područje 8. izborne jedinice jer je riječ o djelimično pograničnom području s razvijenom brodogradnjom, turizmom, poljoprivredom, prometom, znanošću i obrazovanjem, rekla je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HNS proziva HDZ za prikrivanje troškova kampanje Slika nije dostupna Pusić: Prevagnu li glasovi dijaspore moguća institucionalna kriza

Odgovarajući na novinarsko pitanje o ocjeni moguće 'velike
koalicije' SDP-a i HDZ-a, Pusić je rekla da je to realna mogućnost, ali da može nanijeti štetu bitnim smanjenjem političkog pluralizma.

Negativnim je ocijenila nastojanja za polariziranjem tijekom
predizborne kampanje kazavši da se to događa u nedostatku sadržaja u kampanjama dviju najvećih stranaka. HNS je stranka sadržaja i neće biti sastavni dio takve polarizirane kampanje, rekla je.

Osudila je i, kako je rekla, pokušaj upletanja Crkve u predizbornu kampanju kazavši da je Crkva samo civilna institucija, iako jaka i utjecajna, te da njezina funkcija ne može biti usmjeravanje glasovanja.

Predsjednica HNS-a prije konferencije za novinstvo susrela se s građanima uz stranački štand na riječkom Korzu gdje su aktivisti HNS-a provodili anketu o modelima ponašanja političara u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene