Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svjesno podizanje tenzija

HNS reagirao na istup vodstva HVIDR-e: "To je nedopustiv napad na nacionalne manjine u Hrvatskoj"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS je osudio izjave čelnika HVIDR-e koji su na konferenciji za novinare ustvrdili da je SDSS nepoželjna stranka u Hrvatskoj.

"HNS kao liberalna stranka želi jasno istaknuti da današnji istup HVIDR-e, koja traži preispitivanje elemenata kaznene odgovornosti u izjavama Milorada Pupovca i ističe da je SDSS nepoželjna stranka u Hrvatskoj, smatramo još jednim nedopustivim verbalnim napadom na nacionalne manjine u Hrvatskoj, svjesnim podizanjem tenzija u društvu i retorikom koja ne priliči 21. stoljeću, i to najoštrije osuđujemo“, rekao je Milorad Batinić, predsjednik Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru i član Predsjedništva HNS-a.

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna ''reputacijska šteta za rh'' HNS: ''Nedopustivo je da se predsjednica Republike dodvorava huškačima''

Iz HNS-a dodaju da im je cilj, kao liberalnoj stranci, nastavak borbe za pristojnu, otvorenu i tolerantnu Hrvatsku te da kao zemlja i društvo idemo naprijed. HNS će uvijek biti na strani svih manjina – vjerskih, nacionalnih, seksualnih i bilo kojih drugih, jer smatramo da je svaka demokracija snažna onoliko koliko su snažna prava manjina u nekom društvu.

U toj stranci iz izjave predstavnika HVIDR-e iščitavaju i "malo vjerojatan, ali potencijalni" iskorak. "Izgleda da su ozbiljno počeli osuđivati ustaštvo, NDH i svaku aluziju na taj nedemokratski režim. To nam daje za pravo vjerovati da će ubuduće svaki istup ljudi poput Marka Skeje, Dražena Keleminca, uzvik 'Za dom spremni' i isticanja slova U, jednako žustro osuditi i tražiti preispitivanje kaznene odgovornosti“, kažu u HNS-u.

Dodaju da bi izostanak takvih reakcija u budućnosti mogao dovesti u pitanje njihovu stvarnu brigu i motive koji stoje u osudi ustaškog režima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene