Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuju jedan mandat

HNS predao listu kandidata za Europski parlament

Međimurski župan Matija Posavec (Foto: Dnevnik.hr)
Međimurski župan Matija Posavec (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska narodna stranka (HNS) predala je u nedjelju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijsku listu za europske izbore, a njezin nositelj Matija Posavec izjavio je kako očekuju da će osvojiti jedan mandat u Europskom parlamentu.

"Iza mene je ekipa dokazanih mladih ljudi koji u svojim sredinama itekako imaju rezultata. Prije više od dva mjeseca rekao sam kako u hrvatsku državnu politiku želim unijeti neke nove vrijednosti i nove ljude", izjavio je Posavec nakon predaje kandidacijske liste ispred Hrvatskog sabora.

Pročitajte i ovo Glasački listići - 2 Utrka s vremenom Neumorno rade već tjednima kako bi sve bilo spremno za izbornu srijedu: "Rokovi su bili kraći nego inače" Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor?

Najavio je kako će kandidat koji bude izabran s njihove odreći dijela svoje plaće u Europskom parlamentu i preusmjeriti ga u stipendiranje petero hrvatskih studenata, rekavši kako time želi ići korak dalje u štednju, kako je to učinio stupanjem na dužnost župana Međimurske županije, kada je smanjio troškove svoje plaće te prodao službeni automobil.

"Time šaljemo tri poruke - prva je da želimo ostaviti budućnost našim mladima, druga je da želimo hrvatskim biračima poručiti da na izbore ne idemo zbog nas nego zbog njih, a treća poruka je da želimo Europi pokazati da Hrvatska brine za mlade, za znanje i obrazovanje", rekao je Posavec te je pozvao i ostale kandidate na izborima da učine isto, jer bi na taj način 60 hrvatskih studenata imalo osigurane stipendije i lakše studiranje.

Posavec je rekao kako će se HNS-ova kampanja bazirati na temama kako bolje iskoristiti europske institucije.

"Naša kampanja bit će proaktivna, na temama gdje možemo iskoristiti europske institucije, da unesemo više europskih vrijednosti u Hrvatsku i da Hrvatsku bolje pozicioniramo u Europskoj uniji. Puno zakona koji se donose u Europskom parlamentu vezani su uz hrvatske građane i moramo brinuti o svima, o mladima, umirovljenicima, poduzetnicima. Imamo puno toga što treba promijeniti i svatko od nas ima puno iskustva u svojim lokalnim sredinama, da vidimo što se može. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene