Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski nogometni savez je priopćio da je dopis Ministarstva obrazovanja znanosti i športa 'uzeto u razmatranje za daljnji postupak'.


'Naša ekspertna skupina će sve izanalizirati i idućeg tjedna ćemo vidjeti kako ćemo se postaviti. Još ne možemo ništa prejudicirati', rekao je Zorislav Srebrić, glavni tajnik HNS-a za Dnevnik Nove TV.

Vezani članci Slika nije dostupna Samo su Albanija i BiH korumpiranije od Hrvatske! Slika nije dostupna Kandidati za Povjerenstvo ne znaju navesti primjer sukoba interesa!

>> Dokazano: Mamić je u sukobu interesa

Srebrić je dodao da je još rano reći kako će se Savez postaviti te da nema zakonskih sankcija za Zdravka Mamića i njegovog sina Marija i da još uvijek nije s njim razgovarao.

HNS u svom priopćenju navodi da 'kao krovna nogometna organizacija u Hrvatskoj stalno surađuje s nadležnim ministarstvom i provodi sve svoje aktivnosti sukladno Zakonu o športu i temeljnim postulatima UEFA-e i FIFA-e, kao najviših nogometnih instanci'.

Fuchs: Razmišlja o promjeni Zakona o sportu

'HNS će i dalje aktivno surađivati s ministarstvom u cilju provedbe svih zakonskih mjera i regulativa pa tako i u svezi jučerašnjeg dopisa', dodaje se u priopćenju.

Ministar Radovan Fuchs rekao je da Zakon o sportu ne predviđa sankcije za slučaj Mamić te da sve ovisi o tome kako će se Savez postaviti. Fuchs je dodao da je tako i u drugim europskim zemljama, ali da se razmišlja o promjeni Zakona o sportu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju