Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odabir tajnim glasovanjem

Kandidati za Povjerenstvo ne znaju navesti primjer sukoba interesa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavljen je razgovor s kandidatima koji žele odlučivati o sukobu interesa.

Njih 11, za sada, ispunjava uvjete za 5 mjesta u novom saborskom Povjerenstvu. No, većina onih koji su ušli u uži krug na prvom predstavljanju, nije znala navesti pravi primjer sukoba interesa. U utrci su i djelatnici saborskih službi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tajno glasanje Zlata Đurđević dobila jedan glas: Vrhovni sud raspravljao o kandidatima za predsjednika, nitko nije dobio pozitivno mišljenje Slika nije dostupna Bilo je i uvrijeđenih Puno obilaze, ali malo znaju: Reporterka Dnevnika Nove TV kandidate za Zagreb izludila je pitanjima. Mučilo ih je čak i ono što spominju u svojim programima

>> Stazić: HDZ osniva tijelo koje je potpuno pod njegovom kontrolom

Supruga saborskog šefa straže jutros je odustala. Oporba ne želi sudjelovati u odabiru osoba koje će idućih pet godina imati uvid u imovinu dužnosnika i njihove bankarske račune te moći pozivati na opoziv državnog vrha. Za svoj će posao primati i do 16 tisuća kuna.

'Imamo svoje mišljenje, na sljedećoj sjednici Odbora ćemo napraviti konačnu listu na osnovu dokumentacije i razgovora, ali mora još ići i sigurnosna provjera i ta će lista ići Hrvatskom saboru. Tajnim glasovanjem se odlučuje tko će biti u tom povjerenstvu', rekla je Nevenka Majdanić, predsjednica Odbora za izbor i imenovanja.

A prije prvog nastupa kandidata nije bilo lako razbiti tremu. 'Tresem se, ovo mi je gore nego na pravosudnom', rekla je kandidatkinja Dalija Budimir. Kao na ispitu i ostalima, koji su prošli prvi krug natječaja. Oni uporniji znaju što ih motivira za ovaj posao.

'Određena sigurnost koju nudi struktura', rekla je kandidatkinja Irena Čupić. No, što je mjesto savjetnice ministra pravosuđa u odnosu na novi 5-ogodišnji mandat? 'Logičan slijed moje profesionalne karijere', rekla je Željka Žokalj. Samo, za plaću i do 16 tisuća kuna, valja znati nešto više.

Zakonska definicija o sukobu, moram vam priznati, nisam naučila napamet', rekla je Diana Dulibić Vlahov. Grlo se sušilo, a puno teže od definicije, bilo je navesti pravi primjer sukoba interesa. U istoj su utrci i oni, s dugogodišnjim radom u saborskim službama. Nakon što im istekne mandat, vraćaju se na staro mjesto. Među one dužnosnike u čiju su imovinu i bankovne račune do tada zavirivali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene