Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo sazvao pa otkazao pressicu

Dokazano: Mamić je u sukobu interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I službeno je potvrđeno: Mario Mamić nalazi se u sukobu interesa.

Iz Ureda ministra Radovana Fuchsa na adresu Hrvatskog nogometnog saveza stigao je dopis kojim se traži uspostavljanje zakonitog stanja.

Naime, Vlatku Markoviću se daje na znanje kako 'članovi tijela sportskog kluba-udruge za natjecanje ne mogu biti osobe koje se s menadžerima u sportu nalaze u krvnom srodstvu'.

Menadžer u sportu sukladno članku 12 Zakona o sportu je osoba koja je prema pravilima nacionalnog saveza ovlaštena obavljati poslove posredovanja prelaska sportaša iz jednog sportskog kluba u drugi.

Slijedom svega navedenog, ukoliko je Mario Mamić menadžer u sportu, prema pravilima Hrvatskog nogometnog saveza, temeljem Zakona o sportu, postoji sukob interesa.

Ministarstvo je naložilo HNS-u da uspostavi zakonito stanje.

Treba spomenuti da Mario Mamić službeno od 2007. nije sudjelovao u transferima Dinamovih igrača. On se ne spominje u papirima od prodaje najvećih Dinamovih zvijezda poput Ćorluke, Modrića i Eduarda.

Zanimljivo je da je za sutra bila najavljena pressica u Dinamu te je otkazana ubrzo nakon naše objave da se Mario Mamić nalazi u sukobu interesa što je očiti znak da je ova vijest uzdrmala Maksimir i njegove vladare, obitelj Mamić.

Vlatko Marković tvrdi da ne zna ništa o ministrovom dopisu. 'Ja nemam pojma ni o kakvom pismu. Ja sam u Istri, ne znam što me pitaš uopće. Prema tome, ja s tim nemam veze', rekao je Marković. 'Ja ću doći u Zagreb večeras poslije utakmice, pa ću to vidjeti. To mogu komentirati sutra, a ne danas', dodao je.

Podsjetimo, upravo je pitanje o sukobu interesa izazvalo veliki posljednji ispad Zdravka Mamića kada je na novinara koji je postavio to pitanje sasuo najgore moguće uvrede nakon čega je čak zaradio i prijavu policije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene