Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva iz redova HNS-a Predrag Štromar u četvrtak je uoči sjednice Vlade poručio kako, kao koalicijski partner vladajućeg HDZ-a, "inzistiraju da prosvjetni radnici imaju veće plaće". za veće je plaće i resorna ministrica Blaženka Divjak.

Galerija


"Prosvjetni radnici zaslužuju veće plaće, dugo se ništa nije mijenjalo u prosvjeti, i dalje ćemo tražiti veće plaće za njih", rekao je Predrag Štromar.

Vezani članci Prezentirani tableti u sklopu projekta Škola za život (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) - 4 Štete na školama i fakultetima: Od pukotina u zidovima do padanja stropova Dolazak za govornicu (Foto: Dnevnik.hr) MOST traži ostavku Blaženke Divjak – tvrde da više nema povjerenje učitelja i nastavnika

Dodaje da s premijerom Andrejom Plenkovićem razgovara o toj temi, no nije objasnio detalje.

"Da, razgovaramo, tu su i drugi sindikati i druge djelatnosti, a mi inzistiramo da prosvjetni radnici imaju veće plaće", poručio je Štromar.

Kaže kako je optimističan i siguran da će uspjeti u svojem naumu. "Mora se naći novca za obrazovne djelatnike", naglasio je Štromar.

Potvrdio je da o tome razgovara i s ministrom financija Zdravkom Marićem, no bez više detalja.

I ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (iz kvote HNS-a), kao i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavili su da pokreću pitanje povećanja plaća prosvjetnih djelatnika, koji su godinama u nepovoljnijem položaju prema ostalim javnim službama.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da moraju pokazati da im je obrazovanje prioritet i da ni na koji način nije trošak. ''Ono što nam treba da bismo ove godine to napravili je otprilike 40 milijuna kuna, a to je kao dvije malo veće fontane u Zagrebu'', objasnila je Divjak. Dodala je da bi iduće godine trebalo više novca. (L.R., Hina)