Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u tijeku pregovori

HNS inzistira na većim plaćama u prosvjeti: ''Treba nam novca kao za dvije veće fontane u Zagrebu''

Ministrica Blaženka Divjak o plaćama u prosvjeti (Foto: Dnevnik.hr)
Ministrica Blaženka Divjak o plaćama u prosvjeti (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Učitelji i logopedi prosvjeduju zbog niskih plaća (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Učitelji i logopedi prosvjeduju zbog niskih plaća (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ministrica Blaženka Divjak o plaćama u prosvjeti (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva iz redova HNS-a Predrag Štromar u četvrtak je uoči sjednice Vlade poručio kako, kao koalicijski partner vladajućeg HDZ-a, "inzistiraju da prosvjetni radnici imaju veće plaće". za veće je plaće i resorna ministrica Blaženka Divjak.

"Prosvjetni radnici zaslužuju veće plaće, dugo se ništa nije mijenjalo u prosvjeti, i dalje ćemo tražiti veće plaće za njih", rekao je Predrag Štromar.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Zadnji dan škole - 3 Iznos za listopad Znate li koliko zarađuju profesori i nastavnici? Plaće su im prošle kroz dva povećanja, evo kolike su sada

Dodaje da s premijerom Andrejom Plenkovićem razgovara o toj temi, no nije objasnio detalje.

"Da, razgovaramo, tu su i drugi sindikati i druge djelatnosti, a mi inzistiramo da prosvjetni radnici imaju veće plaće", poručio je Štromar.

Kaže kako je optimističan i siguran da će uspjeti u svojem naumu. "Mora se naći novca za obrazovne djelatnike", naglasio je Štromar.

Potvrdio je da o tome razgovara i s ministrom financija Zdravkom Marićem, no bez više detalja.

I ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (iz kvote HNS-a), kao i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak najavili su da pokreću pitanje povećanja plaća prosvjetnih djelatnika, koji su godinama u nepovoljnijem položaju prema ostalim javnim službama.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da moraju pokazati da im je obrazovanje prioritet i da ni na koji način nije trošak. ''Ono što nam treba da bismo ove godine to napravili je otprilike 40 milijuna kuna, a to je kao dvije malo veće fontane u Zagrebu'', objasnila je Divjak. Dodala je da bi iduće godine trebalo više novca. (L.R., Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene