Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HND poziva vlasti da pomognu Feralu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) drži da je najavljen odlazak Feral Tribunea s hrvatske medijske scene zbiljski, ali i simboličan gubitak za hrvatsko novinstvo i novinarstvo te poziva vlasti da u ime pluralizma medija podupru opstanak toga lista.

Vlasnička i uređivačka raznolikost medija, a Feral je
nezaobilaznim dijelom te i takve raznolikosti, spada u najviše
stečevine suvremene demokracije i civilnog života, ističe se u
priopćenju koje je potpisao predsjednik HND-a Dragutin Lučić. 

Pročitajte i ovo Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi Slika nije dostupna SEDAM MJERA HND i SNH uputili Vladi hitne mjere za spas novinarstva: "Devastiran medijski sektor vodi do devastiranog društva"

>> Feral prestao izlaziti

Hrvatsko novinarsko društvo poziva i one koji se uopće ne slažu s uređivačkom politikom Ferala da u ime upravo toga svog prava na neslaganje ustanu u obranu Feralova opstanka.

Središnjica HND-a danas, kao i splitski ogranak HND-a jučer, podsjeća na djelatnost i ulogu Ferala. 

Feralovi novinari i urednici među prvima su ustali protiv imperijalne politike Slobodana Miloševića i izvještavali gotovo sa svih hrvatskih ratišta, često i uz najveće moguće rizike, kaže se u priopćenju.

Među prvima su hrvatskoj javnosti razotkrili tamne strane naše novije povijesti i otvorili brojne tabu teme, i opet uz najveće moguće rizike. 

U vremenima nesklonima neovisnosti i slobodi medija Feral je bio među onima koji su zazivali ne samo medijske nego i ljudske, građanske, te osobito etničke slobode i prava, ističe se u današnjem priopćenju HND-a u povodu vijesti da Feral nije izišao i da je njegov opstanak upitan zbog dugova za PDV i sudske odštete.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene