Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kritizirao ban toskić

HLK odgovorio na prozivke ministra Beroša: "Sve javne osobe, a poglavito visoki državni dužnosnici trebaju znati primiti kritiku"

Vili Beroš
Vili Beroš Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska liječnička komora ocijenila je u ponedjeljak neprimjerenim način na koji je ministar zdravstva Vili Beroš nedavno komentirao djelovanje predsjednice Koordinacije hrvatske obiteljske medicine Nataše Ban Toskić.

"Prozivanje pojedinog liječnika s pozicije ministra na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera ne pridonosi konstruktivnom rješavanju problema prisutnih u organizaciji cijepljenja niti predstavlja poželjan način komunikacije unutar liječničke struke i sustava zdravstva", smatraju u Liječničkoj komori.

Također poručuju da "sve javne osobe, a poglavito visoki državni dužnosnici trebaju znati primiti kritiku i na nju odgovarati argumentima, a ne prozivanjem ad hominem".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problemi ZBOG CIJEPLJENJA Obiteljski liječnici uzvratili Berošu: ''Nesposobni ministar i njegov tim ne znaju organizirati posao''

Iz Komore podsjećaju kako liječnici obiteljske medicine svakodnevno daju svoj obol u pandemiji, liječe oboljele od blažeg oblika COVID-19, upućuju na testiranja ili sami dijagnosticiraju bolest pomoću brzih antigenskih testova. Sve to čine uz svakodnevnu skrb za oboljele od drugih akutnih i kroničnih bolesti, kao i administriranje za potrebe cijelog zdravstvenog sustava.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Nakon pritužbi Beroš opleo po šefici KOHOM-a: "Ne vjerujem da je problem cijepiti 5 ljudi dnevno. Hvala joj što je cijepila mimo radnog vremena i dobila prekovremene"

Ističu kako iz javno dostupnih informacija nesumnjivo proizlazi da postoje određene neujednačenosti u organizaciji cijepljenja u različitim županijama po županijama, gdje neke prednjače u dobroj organizaciji cijepljenja, a u drugima postoje problemi s odvijanjem cijepljenja.

HLK će stoga u suradnji s liječničkim udrugama pripremiti sažet pregled situacije po županijama te sukladno tome predložiti zdravstvenoj administraciji moguća poboljšanja za određene županije, izvijestili su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene