Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča čitatelja

Nevjerojatno: Na Hitnu došli po injekciju protiv bolova, a liječnici bez igala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U redakciju nam se javio čitatelj zgrožen radom Hitne pomoći u Slavonskom Brodu. Naime, njegova majka nije mogla primiti lijek protiv bolova jer liječnica nije imala - iglu!

Na redakcijski mail stigla nam je priča jednog čitatelja u kojoj nam opisuje jutrošnju situaciju koju je doživio u službi Hitne pomoći Slavonski Brod. Njegovi su podaci poznati redakciji Dnevnik.hr-a.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Prevezeno u bolnicu Teška nesreća kod Sinja: Auto naletio na dijete, ima ozljede opasne po život Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

>> Sindikati: Zadarska hitna pomoć hitno treba inspekciju!

Njegov vam email prenosimo u cijelosti:

'Poštovani,
upućujem vam ovo pismo u nadi da ćete objaviti sramotu službe Hitne pomoći Slavonski Brod.

Naime, danas sam vodio majku na hitnu pomoć, radi toga što joj se uklještila kralježnica noćas te u nadi da će dobiti injekciju za smanjenje bolova. Nakon dolaska na hitnu pomoć dobili smo informaciju da doktorice nemaju "igle" i ne mogu pacijentima davati injekcije. S podsmjehom se doktorica našalila i rekla "posuđujemo od bolnice, ali sad više nećemo iz principa, pa tako ih nemamo i ne možemo vam dati injekciju". Nakon razočaranja i zamalo povratka kući, sjetili smo se da kupimo iglu u ljekarni i donesemo. Pa smo tako i napravili. Nakon što smo se vratili, majku je primila druga doktorica i priopćila joj da nemaju igala i da joj ne može pomoći. Moja majka joj je dala igle koje smo kupili i onda se sestra koja je bila u ordinaciji nasmijala i bilo joj je zabavno što pacijenti u bolovima donose igle da im se pomogne.

Nadam se da će te objaviti ovu sramotu i da će netko shvatiti da iako plaćamo ogromne novce za zdravstvena osiguranja, osnovna i dopunska, kupujemo igle za injekcije koje koštaju 22 lipe.

Velika sramota. Za sada je to bila pacijentica koja je bila u velikim bolovima, a što ako bude neki hitan slučaj neke osobe koja treba hitnu pomoć, jer joj je život ugrožen, pa će njima onda reći, ne možemo vas spasiti jer nemamo igala.'

Tragom ove priče kontaktirali smo Hitnu pomoć Slavonski Brod, gdje nam je tajnica zamjenice ravnateljice kazala da 'ima puno posla' i da će se javiti sutra.

Oglasili su se i iz Ministarstva zdravlja. 'Ako su tvrdnje koje se navode istinite, takav postupak je nedopustiv, a odgovoran je ravnatelj ustanove', stoji u kratkom odgovoru.

Ukoliko ste i vi doživjeli sličnu situaciju, svoje priče šaljite nam na moj.report@novatv.hr.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene