Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sretna vijest iz Istre

Trudnica nije stigla do bolnice, ekipu hitne dočekao divan prizor: "Bilo je posebno emotivno, super su to napravili"

Tim hitne pomoći s majkom i djetetom
Tim hitne pomoći s majkom i djetetom Foto: Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije
Tim hitne medicinske službe iz Umaga u ponedjeljak je imao posebno emotivnu intervenciju.

"Dobili smo poziv da nas u kući očekuju majka i rođeno dijete", rekla nam je doktorica koja je s medicinskom sestrom i vozačem hitne jurila prema Kaštelu kraj Umaga, ne bi li se pobrinula da je s bebom i majkom nakon porođaja sve u redu.

Majka je krenula prema automobilu ne bi li rodila u bolnici, ali jednostavno nije stigla. Trudovi su postali sve brži i jači, a vremena je bilo sve manje. Tako se beba rodila kod kuće.

Doktorica, koja je željela ostati anonimna, ispričala je za DNEVNIK.hr da ih je dijete dočekalo na maminom trbuhu.

"To su super napravili, a onda smo mi od pupkovine dalje preuzeli. Najteži dio obavila je sama", nastavila je puna dojmova.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Hrvatskoj Stiglo nevrijeme FOTO Nova runda oluje nad središnjom Hrvatskom: Munje parale nebo, snažan pljusak u Zagrebu

Dijete je, iako rođeno prije vremena, dobro. Čim su došli su ih umotali i provjerili, a kada je bilo jasno da je sve prošlo u najboljem redu, krenuli su prema bolnici.

Majka je bila posebno smirena pa je posao odmah bio znatno lakši i smireniji. Davali su joj upute, provjeravali vitalne znakove i nastavili svoju vožnju tijekom koje je krenulo i treće porođajno doba, porođaj posteljice.

Porođaj u kolima hitne pomoći ili izvan bolnice jako je rijedak, a doktorica s kojom smo razgovarali već je na svom prvom radnom mjestu doživjela pravo čudo. Medicinska sestra imala je prije takvih intervencija, ali i vozaču je ovo bilo prvi put pa je bio posebno pažljiv i uskakao gdje je trebalo.

"Bio je jako angažiran, sve je opskrbio. I dok je vozio nas je pratio preko ogledala, cijelo vrijeme je imao osmijeh na licu", dodala je.

Pročitajte i ovo Munje nad Zagrebom - 1 Uoči tuče VELIKA GALERIJA Munje i gromovi iznad Zagreba: Pogledajte spektakularne fotografije nevremena

"I tada nije bilo panike. Postupke i protokole znamo, rekli smo da ćemo to obaviti jednako kao i druge intervencije koje zahtijevaju puno pažnje", objasnila je doktorica. Intervenciju su obavili uspješno, a iza njih je ostalo, kako je rekla, posebno emotivno iskustvo. Postali su svjesni onoga što se dogodilo tek kada su mamu i bebu predali u bolnicu u Puli.

"To je predivno iskustvo za sve nas - za mene kao liječnika, za sestru, ženu i vozača", zaključila je.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene