Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HHO pisao Bandiću zgrožen Mamićevim ponašanjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski helsinški odbor (HHO) u današnjem je pismu Milanu Bandiću, počasnom predsjedniku NK Dinamo i gradonačelniku grada Zagreba, koji financijski pomaže taj klub, izrazio "zgražanje" nad ponašanjem izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića i zatražio da bude "disciplinski kažnjen".

- U ime zaštite javnosti od primitivizma i nasilništva, molimo Vas da se zauzmete za to da gospodin Mamić bude primjereno disciplinski kažnjen kako bi njegovo ponašanje bilo dolično javno ocijenjeno, stoji u pismu.

Pročitajte i ovo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa - Ilustracija - 1 NEMA NIKAKVE POVREDE Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odbacilo pokretanje postupaka protiv Bandića, Kuščevića i Marića Milan Bandić - 1 ''ŠUMA PROPISA'' Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu

HHO također poziva i relevantna državna tijela da "Mamića
procesuiraju kao svakoga drugog građanina - njegovo mu bogatstvo ne smije osiguravati veća prava pred zakonima".

HHO ističe da je "riječ o najnovijim dvjema javnim sramotama:
primitivnom psovačkom ispadu na novinare i jednako primitivnom javnom svlačenju", napominjući da bi zanemarili ta dva "incidenta", da to nije zapravo odraz stalnoga Mamićeva ponašanja.

- Podsjećamo Vas na slijed ispada i neprimjerenoga Mamićeva ponašanja koji je zapažen i u uglednom britanskom listu Guardianu. U tom se listu navode namještanja utakmica, UEFA-ine cenzure proslave u Litvi, skandal s nacističkim pozdravljanjem, te incident u Azerbajdžanu. Od događanja u Hrvatskoj spominje se napad na Dinamova direktora Josipa
Šoića i igrača NK Zagreba Niku Čeku, te na prometnoga policajca koji se usudio pomaknuti njegov nepropisno parkirani 'jaguar'. Mi bismo tomu dodali nasrtaj na direktora NK Rijeka Marina Koljanina, ispade u sudnici zbog kojih je bio izbačen iz nje. Zatim napad na gospodina Miljenka Mesića u službenim prostorijama i uništavanje službenih dokumenata, stoji u pismu.

Nedavno je državni tajnik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i
športa izvijestio pučkoga pravobranitelja da je Mamić u svojim
poslovima u jasnom sukobu interesa. U tek obavljenoj kupnji dionica HT-a (prema Poslovnom dnevniku) Mamić je uspio prikupiti 84 punomoći i tako je po povlaštenim uvjetima uplatio 3,2 milijuna kuna, dodaje se.

HHO upozorava da je Mamić po naravi svojega posla povezan s mladim ljudima te može "svojim primjerom" utjecati na njihov odgoj. Da je to realna opasnost svjedoči podrška koju je momčad Dinama javno izrazila gospodinu Mamiću nakon njegova prostačkog iskaljivanja na novinare, kaže se u pismu koje je potpisao potpredsjednik HHO-a Vlatko Silobrčić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene