Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) uz pomoć bespilotne letjelice pronašla je osobu koja je nestala u blizini Petrinje.

Galerija Akcija spašavanja HGSS-a u blizini Petrinje - 1 Akcija spašavanja HGSS-a u blizini Petrinje - 2 Akcija spašavanja HGSS-a u blizini Petrinje - 3 +0 Akcija spašavanja HGSS-a u blizini Petrinje - 4

Osoba koja je nestala u blizini Petrinje zadnji put je viđena u srijedu u popodnevnim satima, a HGSS ju je uz pomoć bespilotne letjelice oko 20:45 pronašao pothlađenu i ozlijeđenu u selu Donja Mlinoga. Potragu su dodatno otežavali kiša, gusta magla i mrak.

"Bespilotne letjelice u sustavu zaštite i spašavanja opravdavaju svoju svrhu, sve češće vidimo na koji način ulaganje u moderne tehnologije i obuke doprinosi u ulozi spašavanja ljudskih života", stoji u objavi HGSS-a o potrazi.

Ilustracija Povijesni dan za Hrvatsku, slavlje u Bruxellesu: Stiglo zeleno svjetlo za ulazak u Schengen, nižu se reakcije

Rasprava u Saboru - 3 Neradna nedjelja: ''Zar obitelj nemaju i konobari, kuhari, zaposleni u turizmu..?''

U potragu je bilo uključeno 10 članova HGSS Stanice Novska s dva K9 tima, jedan član HGSS Stanice Bjelovar i pet djelatnika MUP-a. U potragu su bile uključene tri bespilotne letjelice, od čega su dvije HGSS-ove i jedna MUP-ova.

HGSS je objavio i video transporta unesrećene osobe.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju