Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Ostavili mu hranu i vodu

HGSS krenuo spasiti pustinjaka na planini, ali on nije htio sići

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HGSS je jučer poslijepodne poduzeo akciju spašavanja pustinjaka koji živi u špilji Živa Kamenica na Dinari već 15 godina, no u tome nisu uspjeli.

Pustinjak, naime, nije pristao na njihova nagovaranja da bi zbog nadolazećeg pogoršanja vremena bilo dobro da siđe u naselje. 'Mi znamo za njega i išli smo vidjeti kako je te ga pokušati nagovoriti da siđe s planine. No on nije pristao na to, pa smo mu ostavili nešto zaliha hrane i vode', rekao nam je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić.

Pročitajte i ovo Stravičan napad u Kaštelima nove snimke napadača Susjeda opisala kako je izgledao napad u Kaštelima, mještani u šoku: "Čula sam pucanj, mislila sam da su petarde", "Terorizirao je ljude" Hapšenje u Kaštelima - 2 Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi"

Prizmić kaže kako je pripadnicima HGSS-a trebalo dva i pol sata uspona da dođu do njega, a ponekad zna boraviti u špilji koja je još više i do koje ima 4 i pol sata uspona. U planini kao pustinjak živi od kraja Domovinskog rata.

Ustanovili su da je pustinjak dobro pa su poštovali njegovu volju. Preko ulaza u špilju rasprostro je šatorsko krilo i unutra upalio vatru, tako da mu nije hladno.

Inače, Prizmić kaže kako je na terenu u Dalmaciji i tijekom subote bilo intervencija, no da se situacija polako smiruje.

Ukoliko ste snimili zimske trenutke koji su na vas ostavili poseban dojam, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu, a mi ćemo najbolje objaviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene