Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HGSS je jučer poslijepodne poduzeo akciju spašavanja pustinjaka koji živi u špilji Živa Kamenica na Dinari već 15 godina, no u tome nisu uspjeli.


Pustinjak, naime, nije pristao na njihova nagovaranja da bi zbog nadolazećeg pogoršanja vremena bilo dobro da siđe u naselje. 'Mi znamo za njega i išli smo vidjeti kako je te ga pokušati nagovoriti da siđe s planine. No on nije pristao na to, pa smo mu ostavili nešto zaliha hrane i vode', rekao nam je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić.

Vezani članci HGSS Dramatična potraga na Velebitu uspješno završena: HGSS tražio dvojicu muškaraca, pronašli ih žive i zdrave HGSS spasio život mladića u Taborištu HGSS-ovci spasili još jedan život: Mladića kojemu se u nogu zabila željezna šipka iz armature prevezli u sisačku bolnicu

Prizmić kaže kako je pripadnicima HGSS-a trebalo dva i pol sata uspona da dođu do njega, a ponekad zna boraviti u špilji koja je još više i do koje ima 4 i pol sata uspona. U planini kao pustinjak živi od kraja Domovinskog rata.

Ustanovili su da je pustinjak dobro pa su poštovali njegovu volju. Preko ulaza u špilju rasprostro je šatorsko krilo i unutra upalio vatru, tako da mu nije hladno.

Inače, Prizmić kaže kako je na terenu u Dalmaciji i tijekom subote bilo intervencija, no da se situacija polako smiruje.

Ukoliko ste snimili zimske trenutke koji su na vas ostavili poseban dojam, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr ili na našu Facebook stranicu, a mi ćemo najbolje objaviti.