Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompleksni i zahtjevni radovi

Novi problemi za Zagrepčane: Pojedini kvartovi opet bez tople vode, ali ima i pozitivnih strana

Zbog revitalizacije magistralnog vrelovoda u zapadnom dijelu Zagreba između Golikove ulice i Rudeške ceste, od 24. kolovoza do 14. rujna obustavit će se isporuka tople vode krajnjim kupcima u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice, izvijestio je u petak HEP Toplinarstvo.

Zahvaljujući revitalizaciji magistralnog vrelovoda u zapadnom dijelu Zagreba od 24. kolovoza do 14. rujna neće biti tople vode u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice.

Pročitajte i ovo Mjesto ubojstva u Ateni Snimke kamera Uhićen navijač Panathinaikosa za kojim je bila raspisana tjeralica. Bio je među onima koji su predvodili huligane

Radovi zamjene dotrajale vrelovodne mreže u zapadnom dijelu grada Zagreba zbog velikog su opsega podijeljeni u više faza, uslijed čega je u nekoliko navrata krajnjim kupcima obustavljena isporuka tople vode.

Iz HEP-Toplinarstva ističu kako su svjesni da obustava isporuke tople vode znatno utječe na kvalitetu života krajnjih kupaca, no da bez obustave isporuke nije moguće provesti ovako kompleksne i zahtjevne radove, s obzirom da za naselja Špansko, Malešnica i Gajnice ne postoji mogućnost obilazne opskrbe toplinskom energijom.

Modernizacijom vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost vrelovodne mreže, što će osigurati kontinuiranu isporuku toplinske energije te će se smanjiti emisije onečišćujućih tvari u okoliš, dodaju iz HEP Toplinastva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upaljen meteoalarm Stiže toplinski val, izdano upozorenje za dvije regije: Vrijeme može biti opasno!

Detaljan popis obustava isporuke tople vode u sklopu ovog projekta objavljen je na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane.

Zapušten vrelovod

Većina cijevi ovog zapuštenog vrelovoda desetljećima nije sanirana. 

"Predviđena je zamjena četvrtina mreže, to je 48 kilometara dionice, što znači skoro sto kilometara dionice", objasnio je voditelj Službe za eksploataciju Pogona toplinske mreže Jurica Brnas.

Dobra vijest - pucanju cijevi projektom trebalo bi se stati na kraj – ove godine.

"Plan je da do početka službenog 15. rujna počinje pogonska spremnost za ogrjevnu sezonu i da do tad, svi prekidi budu završeni, nakon toga slijedi završna sanacija", dodao je Brnas.

Sanacija magistralnog vrelovoda započela je prije tri godine, a završiti bi trebala u listopadu ove godine. Cijena 90 milijuna eura, ali iz EU fondova stiže 55 milijuna, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Dotad – grijanje vode u lončićima, mnogima će biti jedino rješenje, ali, nije prvi put. Građani su se i dosad snalazili pa će sada na koji tjedan opet po istom principu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene