Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upaljen meteoalarm

Stiže toplinski val, izdano upozorenje za dvije regije: Vrijeme može biti opasno!

U većini krajeva u petak će biti djelomice sunčano, a povremeno se očekuje i kratkotrajni pljusak s grmljavinom. DHMZ je izdao upozorenje zbog vrlo visokih temperatura i jakog vjetra.

Bliži se najavljeni toplinski val koji će tijekom vikenda podići temperature i do 35 stupnjeva.

U petak će najviše sunca biti na dalmatinskoj obali, a temperature u cijeloj zemlji idu do 33 stupnja, ponegdje i više. Na sjevernom Jadranu upaljen je žuti meteoalarm koji upozorava na potencijalno opasno vrijeme.

Pročitajte i ovo Izvješće o Sjevernoj Koreji Izvješće UN-a Glad, prisilni rad, represija: Vodstvo ove zemlje okrutno krši prava svojih stanovnika

U Istri i riječkoj regiji toplinski val donosi temperature do 35 stupnjeva te je potreban oprez zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece.

U velebitskom kanalu bura s najjačim udarima do 75 km na sat. Iako su bure uobičajene i česte u ovoj regiji, lokalno se očekuju potencijalno opasne brzine vjetra uz visoke valove koji mogu biti problem za manja plovila.

Ilustracija Meteoalarm (Foto: DHMZ)

Pročitajte i ovo Dom za starije - 3 Povećanje kapaciteta Na mjesto u staračkom domu Jelena je čekala 12 godina! Vlada obećala - gradi se 18 novih centara za starije

Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene