Obavijesti Video Pretražite Navigacija
priključivanje na mrežu

HEP reagirao zbog tvrdnji da na potresom pogođenom području vikendom ne rade: "Od dana potresa djelatnici rade bez pauze"

Radnici HEP-a popravljaju dovode struje u Banovini
Radnici HEP-a popravljaju dovode struje u Banovini Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska elektroprivreda (HEP) u subotu je demantirala dezinformacije o navodnoj obustavi izvedbe priključaka na elektroenergetsku mrežu tijekom vikenda, na područjima pogođenima potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, dodavši kako od dana potresa rade bez pauze.

"Otklanjamo dezinformacije o navodnoj obustavi izvedbe priključaka na elektroenergetsku mrežu tijekom vikenda na područjima pogođenima potresom. Priključenja na mrežu privremenih smještajnih objekata kao i sanacija i popravak mreže, ekipe HEP ODS-a provode kontinuirano svakoga dana u smjenama i vikendom", ističe se u priopćenju HEP-a.

Pročitajte i ovo Ruševine u Petrinji ''Račune nismo dobili'' Problemi na Baniji: HEP za DNEVNIK.hr objasnio zašto stanovnicima nakon potresa dolaze visoki računi - ili uopće ne dolaze Slika nije dostupna Pojavile se deiznformacije HEP će otpisati potraživanja za sva kućanstva u potresom pogođenim mjestima

Dodaju kako su broj telefona za ovu svrhu objavili u više navrata, a nalazi se i na službenoj stranici Stožera civilne zaštite RH, koji je zadužen za otklanjanje posljedica potresa.

Zbog interesa javnosti HEP još jednom ponavlja broj - 0800 300 418 i poziva građane, koji trebaju, da nazovu.

"Proteklih dana primijetili smo neodgovorne izjave pojedinaca koje iste koriste u svrhu političke promocije i na taj način dezinformiraju građane i vrijeđaju sve zaposlenika HEP-a", dodaje se u priopćenju.

Iz HEP-a ističu kako od dana potresa pa do danas rade istim intenzitetom i bez pauze.

Do danas je na mrežu spojeno više od 600 privremenih smještajnih objekata, kažu iz HEP-a.

Napominju da je priključenje kontejnera ili kontejnerskih naselja tehnički postupak koji zahtjeva određeno vrijeme.

"Ponegdje je potrebno napravit izvode iz trafostanice, postaviti kabele koji se na nekim mjestima moraju ukopavati, provesti instalaciju privremenog priključka, ali mi sve činimo da se sve to obavi u najkraćem mogućem roku", navela je HEP-ova Služba za odnose s javnošću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene