Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Medikol

Hebrang poručio Rajkoviću da ostavi hrvatske liječnike na miru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što ga je vlasnik tvrtke Medikol Ivan Rajković pred kamerama Nove TV prozvao da mu smješta, na optužbe je odgovorio i HDZ-ov Andrija Hebrang.

U aferu Medikol uključio se i Sabor. SDP je na Odboru za zdravstvo zatražio da im se do petka o cijelom slučaju očituje resorni ministar Milinović. Traže da odgovori zašto je spomenutoj tvrtki omogućen unosan posao s državom i monopol nad PET/CT uređajem.

Pročitajte i ovo Provjereno - Medikol i Ivan Rajković - 2 Provjereno otkriva Država mu naredila da sruši ilegalnu zgradu! Za to vrijeme, ista ta država, godinama mu daje desetke milijuna eura Slika nije dostupna Tim vrhunskih liječnika Medikol pod istragom posebnog povjerenstva

'Tko je i zašto dozvolio monopol, omogućio ga, produžio ugovor, tko i zašto nije snizio cijenu nad uređajima... To je najmanje što možemo, slijedeći korak će biti da se osnuje istražmo povjerenstvo', kazao je SDP-ov član Odbora za zdravstvo Rajko Ostojić.

>> Rajković: Smetam Hebrangu, Milinoviću skidam kapu

Bivši ministar zdravstva i predsjednik Odbora za zdravstvo Andrija Hebrang kaže kako predmete koje USKOK istražuje ne želi komentirati, a Rajkovića moli neka hrvatske liječnike ostavi na miru. 'Ovaj odbor ne zanima tko je kome i što potpisao, jeftino ili skupo, to je stvar USKOK-a. Nas zanima zbog čega se gase odjeli u javnom sustavu, jer liječnici koje smo školovali iz džepa ovog naroda odlaze privatniku. To je pravo pitanje', odgovorio je Hebrang.

Sve do sada odgovornost za ugovor s Medikolom i unosan posao s državom prebacivala se u 'susjedno dvorište'. Bivša ministrica zdravstva, koja je zbog jedne od najvećih afera u svom mandatu - onom s dijalizatorima, iz moralnih razloga podnijela ostavku, zna kako bi ona postupila. 'Sigurno da bi moj prioritet bio da se u Hrvatskoj na jednom mjestu nađe jedan takav uređaj. Naravno da bi nastojala da to bude u bolnicama', rekla je Ana Stavljenić-Rukavina, bivša ministrica zdravstva.

Zašto ga one nisu dobile, tek je jedno od pitanja, koje ministra Milinovića čeka. On na poziv uzvraća, tek kad zahtjev dobije odlučit će hoće li im odgovoriti pismeno, ili se ukazati na Markovu trgu.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene