Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio o odlasku iz politike

Hebrang: Ne znam što je to afera Medikol i ne odlazim sada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrija Hebrang za Dnevnik Nove TV dao je izjavu u vezi najave svojeg odlaska iz politike. Najnovija afera Medikol, tvrdi, s tim nema veze.

'Ne znam što je to afera Medikol. Ja sam svoju izjavu o odlasku iz politike rekao sedam dana nakon predsjedničkih izbora, nakon analize rezultata, a o aferi Medikol što znam, znam samo iz novina. Gdje god je moje ime spomenuto, radi se o gnjusnim lažima, koje ću naravno na sudu dokazati, a i koje sam demantirao', rekao je Hebrang.

Pročitajte i ovo Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika Slika nije dostupna Najavio povratak Sanader: Pogriješio sam kad sam se povukao iz politike

Hebrang tvrdi da nije niti rekao da sad odlazi, već da će to učiniti na kraju mandata. 'Ja sam nakon objave i analize rezultata rekao, budući da na predsjedničkim izborima nisam dobio ni trećinu HDZ-ovih glasova, napuštam politiku na završetku mandata. Znači da moje šire stranačko tijelo više ne prihvaća moju politiku', istaknuo je Hebrang.

Jedini razlog - manje od trećine potpore u HDZ-u

'Pobjeđivao sam dosad četiri puta za parlamentarne izbore, dobivao uvijek preko polovice glasova HDZ-a, a sad sam dobio manje od trećine i to je jedini razlog', zaključio je Hebrang.

Na pitanje o nesuglasicama sa stranačkim kolegama kaže kako one ne postoje. 'Apsolutno, ne da nema nesuglasica, nego postoji prijateljstvo, koje je tim jače što nas više napadaju', naglasio je Hebrang. Ističe isto tako kako je on sam tražio da ga se ne stavi na stranačku listu za nadolazeće izbore. 'Kako mogu ako sam izvan politike, biti na listi?', rekao je.

Na pitanje što će raditi u mirovini, Hebrang kratko kaže da ima toliko energije, da se boji da neće biti dovoljno vremena za sve. 'Radit ću svoju struku, svoju nastavu, bavit ću se raznim poslovima, imam toliko planova da neće biti dovoljno vremena', dodao je na kraju Hebrang.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene