Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef Uprave HEP-a tvrdi

'HE Lešće smanjit će uvoz el. energije i do 8 posto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Struja neće poskupjeti, barem ne u ovoj godini, ponovila je premijerka Kosor puštajući u probni pogon hidroelektranu Lešće. Ta je elektrana jedan od koraka prema hrvatskoj energetskoj neovisnosti što će značiti s vremenom manji uvoz struje.

Hidroelektrana Lešće samo je malen kotačić ka energetskoj neovisnosti Hrvatske. HEP više nije veliki državni dužnik ponovila je premijerka. I ona i Nova uprava rade neopterećeni istragom koja se vodi protiv prethodnika zbog malverzacija s kupnjom struje. 'Da smo mi imali ovaj objekt u drugom mjesecu mi sigurno bi ove godine do 5 mjeseca uvozili upola manje energije', kaže Leo Bogović, predsjednik Uprave HEP-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Hrvatske elektroprivrede Stotine milijuna eura HEP potražuje 100 milijuna eura od Elektroprivrede Republike Srpske: Ukoliko ne dođe do dogovora slijedi arbitraža Paula Klaić Saulačić - 1 Poginula tri radnika Barbarićeva amnezija na suđenju, odvjetnici upozoravaju: "Kao da je svjedočio portir HEP-a, a ne direktor jedne od najmoćnijih tvrtki u državi"

Hrvatska svake godine uveze 20 posto energije. Uvoz će se zahvaljujući ovoj elektrani smanjiti 7 do 8 posto. 'U kunama je to zavisno recimo otprilike 11 milijuna eura', ističe Begović. Umjetno jezero na rijeci Dobri, s ponosom najavljuje prvi čovjek HEP-a, moglo bi postati staza za vježbanje veslača osmerca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene