Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema službene potvrde

HDZ u neizvjesnosti: Bajić još uvijek ne otkriva je li HDZ pod istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nema službene potvrde vodi li državno odvjetništvo istragu protiv HDZ-a kao pravne osobe.

Očito nije pomogao ni jučerašnji istup odvjetnika stranke, Vladimira Gredelja, koji je prozvao glavnog državnog odvjetnika, Mladena Bajića, da je dužan potvrditi ili demantirati ovakva nagađanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji Josipa Pleslić uhićeno dvoje Objavljeni detalji nove istrage protiv Josipe Rimac: Kao mito tražila da ne plaća režije, opremili joj i kuću u Vodicama

Je li HDZ pod istragom glavni državni odvjetnik Mladen Bajić još nije otkrio ni premijerki ni javnosti. 'Ne postoji ni jedna država u kojoj bi to pitanje bilo zabranjeno', rekao je jučer HDZ-ov odvjetnik Vladimir Gredelj.

'Očekujem dakle da možda još tijekom dana dobijemo taj odgovor ili najkasnije sutra, ako se to ne dogodi onda ću ja u konzultacijama sa strankom odlučiti što ćemo dalje poduzeti da dobijemo taj odgovor', rekao je Gredelj.

Pismo Jadranke Kosor državnome odvjetništvu mnogi smatraju pritiskom na rad neovisnog pravosuđa. 'Ne može biti pritisak kad ja pozivam glavnog državnog odvjetnika da izvrši svoju zakonsku obvezu. Ako je pritisak onda ga priznajem. Dakle svatko ima pravo pritiskati tijela državne vlasti da se ponašaju sukladno zakonu', tvrdi Gredelj.

Bajić o svemu šuti. Odvjetnik Veljko Miljević smatra da zbog tajnosti istraga DORH ne mora odgovarati na pitanja tko je sve njima zahvaćen. 'Koliko ja znam ne samo da u zakonu o kaznenom postupku nego ni u zakonu o državnom odvjetništvu ne postoji obveza državnog odvjetništva da na takav upit odgovori', tvrdi odvjetnik Veljko Miljević.

Uhićenjem bivše računovotkinje HDZ-a Barbare Pavošević krenula su nagađanja da je pod istragom i stranka kao pravna osoba. Računovotkinja je navodno priznala da se novac iz crnih fondova trošio i za potrebe stranke što bi značilo da će i HDZ na optuženičku klupu. Iako službene potvrde još nema to se uvelike koristi u predizborne svrhe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene