Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog 'ideološkog nasilja'

HDZ traži referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog, kako kažu, 'ideološkog nasilja nad odgojno-obrazovnim sustavom', u HDZ-u ozbiljno razmišljaju o referendumu oko zdravstvenog odgoja u školama. Sporan im je dio o spolnoj i rodnoj orijentaciji.

U HDZ-u razmišljaju o traženju referenduma o zdravstvenom odgoju u školama, ako ministar znanosti i obrazovanja Željko Jovanović ne promijeni stav i ne izmijeni sporni dio gradiva o spolnoj i rodnoj orijentaciji.

Pročitajte i ovo Marko Milić i Hrvoje Krešić Za Dnevnik Nove TV Glasnogovornik Vlade otkrio detalje pregovora i kada će Plenković potpise odnijeti na Pantovčak Domovinski pokret stigao u Banske dvore Naveo ministarstva Nova runda pregovora, Penava otkrio što DP traži od HDZ-a: "To nas jako zanima..."

Na konferenciji za novinare o, kako kažu, 'ideološkom nasilju nad odgojno-obrazovnim sustavom', saborski zastupnik te stranke Ante Babić ministra je prozvao za izbjegavanje javne rasprave o novom školskom predmetu kojim je 'narušen Ustav po kojemu roditelji mogu slobodno odgajati svoju djecu'.

>> 'Nepomireni': Zdravstveni je odgoj nametnut

'Mi jesmo za pokretanje referenduma ukoliko ministar Jovanović bude i dalje inzistirao na ovome modulu 4 spolne i rodne orijentacije', rekao je Babić.

Na konferenciji je govorio i Ivan Čelić iz zagrebačkog gradskog HDZ-a koji je u načelu pozdravio uvođenje zdravstvenog odgoja jer 'unatoč svim nastojanjima roditelja i školskih ustanova, znanstvena istraživanja pokazuju da je zdravstveno stanje djece i mladeži u pogoršanju i da je nužno uvođenje novih preventivnih programa'.

No, prigovorio je da je čitav program uveden navrat-nanos pa tako ne postoji ni udžbenik, ni priručnik za predmet, a i velik broj nastavnika još nije bio na edukaciji.

'Moduli o pravilnoj prehrani, higijeni, prevenciji nasilja i prevenciji ovisnosti nisu sporni, ali je itekako sporan modul koji govori o spolnosti. Osim obrazovne komponentne, važna je i ona odgojna uz koju neizostavno ide i vrijednosni sustav. smatramo kako se ovdje radi o svojevrsnom ideološkom nasilju jer se nameće jedan vrijednosni sustav gdje roditelji nemaju mogućnost izbora, a većina roditelja u Hrvatskoj ipak ima jedan drugačiji svjetonazor od onoga koji je nametnut ovim modulom o spolnosti', zaključio je Čelić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene