Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građanska inicijativa mladih

'Nepomireni': Zdravstveni je odgoj nametnut

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građanska inicijativa mladih pod imenom 'Nepomireni' provode akciju protiv zdravstvenog odgoja.

"Ne dirajte im djetinjstvo" je građanska inicijativa mladih pod imenom "Nepomireni". U 25 hrvatskih gradova organizirali su prosvjed igračaka koje bi, kako kažu, vlast trebale podsjetiti na djetinjstvo. Ističu kako se protive zdravstvenom odgoju na način na koji je on zamišljen i uveden u škole od strane Ministarstva obrazovanja i sporta.

Pročitajte i ovo Davorka Traže zamjenski izlaz iz naselja Bruno na splitskom Žnjanu, građani bijesni zbog radova: "Šta da hitna tu mora doći, kako bi se mimoišli?" Prosvjedi u Novoj Kaledoniji - 1 130 uhićenih Nasilje paraliziralo francuski otok: Zapaljene zgrade i škola, na snazi je policijski sat, a planiran je i bijeg iz zatvora

>> 'U obrazovanje se uvodi odgoj koji nije u skladu s hrvatskom tradicijom'

'Želimo drugačiji zadravstveni odgoj, nismo protiv njega, već želimo njegovo preuređenje', kaže jedna aktivistica. 'Mi samo tražimo pravo izbora roditelja na to hoće li slati svoju djecu na te sate odgoja ili neće. Nije poštivana pravna procedura i smatramo, pošto nije bilo javne rasprave niti nekog neutralnog stručnog povjerenstva koje bi provjerilo ovaj program, da je on nametnut', kažu iz inicijative.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene